Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.05.2022

КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ И ЗАСЛУЖИЛИ УЧИТЕЛИ



КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ И ЗАСЛУЖИЛИ УЧИТЕЛИ
КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ И ЗАСЛУЖИЛИ УЧИТЕЛИ
КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ И ЗАСЛУЖИЛИ УЧИТЕЛИ
КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ И ЗАСЛУЖИЛИ УЧИТЕЛИ
КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ И ЗАСЛУЖИЛИ УЧИТЕЛИ

Севлиево отбеляза с празник 24 май

С „Върви, народе възродени“ в изпълнение на оркестър „Севлиево“, с рецитал и богата музикална програма започнаха тържествата по случай 24 май в Севлиево.

Кметът д-р Иван Иванов приветства присъстващите. „В това време - трудно и несигурно, знанието е единственият изход от все по-задълбочаващите се повсеместни кризи. На вас се пада тежката отговорност на просвещението, което да изведе народа ни на качествено нов път на развитие“, обърна се той към заетите в сферите на културата и образованието. „Случвало се е вече няколко пъти в славната ни история именно книжовниците и просветителите да очертаят границите на новата ни държава, да запалят искрата за нов живот и да програмират следващото възкръсване на цял един народ. Вярвам, че е възможно и днес!“, каза още той и благодари на всички, които не позволяват личните трудности да ги отклонят от мисията им - да възпитат следващите поколения, да им дадат онези жизнено важни базови устои, на които ще се крепи новият свят“.

Над 400 учители, с труд и постоянство се грижат за образованието и възпитанието на децата в Севлиево. Дейността на културни институти в общината е насочена към съхраняване и предаване традициите на нашите деди. Българската култура и изкуство присъстват под различни форми и намират достойна изява в общината и извън нея.

Моногобройни са успехите на севлиевските деца. Всички те имат върхови постижения в науката, изкуството, културата, спорта. Зрелостниците с постигнати високи резултати, отличен успех и изключителни постижения в различни области получиха своите отличия днес лично от кмета на Община Севлиево.

Сред наградените са: Виктория Павлова Иванова – 12Б клас, Ренета Иванова Николова - 12А клас, Габриела Ивелинова Стефанова - 12А клас, Елица Добринова Иванова – 12Б клас, Александър Антонов Михайлов – 12 а клас, Кезбан Алтънаева Мустафова – 12 а клас, Айхан Станимиров Антонов – 12 а клас, Сузана Петрова Дочева – 12 а клас, Дарена Стефанова Хачерян– 12 б клас, Петър Мирославов Георгиев– 12 б клас

По традиция и тази година от името на Бизнессдружение „Севлиево 21 век” връчи награди на зрелостниците с отличен успех през всичките години от обучението си: Виктория Павлова Иванова – 12Б клас, Ренета Иванова Николова - 12А клас, Елица Добринова Иванова – 12Б клас, Александър Антонов Михайлов – 12 а клас, Кезбан Алтънаева Мустафова – 12 а клас и Дарена Стефанова Хачерян– 12 б клас.

За поредна година и Синдикатът на българските учители – Севлиево излъчи номинации за Националния конкурс „Учител на годината”. Признание за постигнати резултати в своята професия днес получиха учителите, показали задълбочена професионална подготовка, високи и трайни резултати в своята дейност, достойно защитили авторитета на педагогическата общност от Севлиево.

Кметът д-р Иванов връчи грамотите за „Учител на годината“. В направление „Природо-математическо“ беше наградена Даниела Димитрова - старши учител по математика в СУ „Васил Левски“. Грамота за участие в общински кръг на конкурса „Учител на годината“- 2022 в направление „Предучилищно възпитание и подготовка“ получи Катя Щерева - старши учител в ДГ „Слънце“.

В 25-тия национален конкурс „Учител на годината“ бяха номинирани и получиха Специалната награда на председателя на СБУ четирима педагози от община Севлиево. Грамота за участие в националния кръг на конкурса „Учител на годината“- 2022 в направление „Млади учители“ получава Ива Лалева - учител в ДГ „Радост“. В направление „Изкуство и спорт“ грамота получи Цветина Маринова - учител в ДГ „Пролет“. В направление „Директори и заместник-директори“ грамоти получиха заместник-директорът на СУ „Васил Левски“ Галина Христова - директорът на ОУ „Стефан Пешев“ Димитринка Стефанова.

За участието си в конкурса „Учител на годината“ Ива Лалева, Цветина Маринова, Галина Христова и Димитринка Стефанова бяха наградени и с Почетно отличие „Неофит Рилски“ от Министерство на образованието и науката. Отличието се присъжда за цялостна дългогодишна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.
 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi