Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.05.2022

КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ОТКРИ ФОТОИЗЛОЖБАТА "КАК СЕ ВИЖДАМ, БЕЗ ДА СЕ ВИЖДАМ"



КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ОТКРИ ФОТОИЗЛОЖБАТА "КАК СЕ ВИЖДАМ, БЕЗ ДА СЕ ВИЖДАМ"
Експозицията е метафоричен автопортрет на общата енергия на членовете на фотоклуб "Севлиево", който с годините се утвърди и все повече се разраства.

"Радвам се, че във фотоклуба има и нови членове. Фотографиите са твърде различни и много интересни. Съветвам всеки да я разгледа", каза д-р Иванов по време на откриването и посъветва: "Аз лично, когато разглеждам, отделям около 10 секунди - това е достатъчно, за да кажеш първо кадърът дали ти харесва или не. От там нататък можеш да продължиш да разглеждаш детайлите, но винаги първоначалното възприемане е най-силно и за него не е необходимо много време. После може да се прочете и това, което е написано отдолу, защото то е фотографският поглед, а той не винаги съвпада с този на зрителя".
Като колега фотограф той оцени творбите като "много хубави и безкрайно различни", но по думите му "в същото време това е и най-доброто, защото фотографията е едно необятно изкуство, което има много възможности, а днес - още повече.

Той пожела на членовете на фотоклуба да имат този ентусиазъм да продължават все така да работят и не само в дигиталната сфера, а и да се събират, да организират подобни събития, да се виждат кадрите на хартия, да се споделят с други фотографи, да се дискутират. "Това е най-истинското във фотографията - когато има споделеност. Поздравявам ви за изложбата и ви пожелавам успех!", каза кметът в заключение.

"Някъде на границата между онова, което може да приемем за обективна реалност и вътрешния свят на човека зад камерата, се намира фотографията, фотографското изкуство. Тази излогба е начин да разкажем за себе си, да се покажем, без да се виждаме, да споделим за себе си или кратко прозрение за вътрешното "Аз" на фотографа", казват от фотоклуба за своята изложба.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi