Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.10.2022

Севлиево се побратими с унгарския град Сентеш



Севлиево се побратими с унгарския град Сентеш
Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов подписа споразумение за сътрудничество с кмета на унгарския град Сентеш Золтан Сабо. Той пристигна с официална делегация в Севлево по повод празниците.

Споразумението за сътрудничество е с цел побратимяване на двете общини и създаване на трайни приятелски отношения между жителите им. Основните насоки на партньорството са сътрудничество в образователната, културната, спортната и икономическата дейности.

Община Сентеш се намира в югоизточна Унгария, област Чонград, близо до река Тиса. Уникалното съкровище на града са 32-те термални кладенеца. Това природно богатство не само определя икономиката, но и служи като основа за почивка, лечение и отдих.

Градът е културен и образователен център на региона, добре поддържаните паркове, музеи, басейни и спортни съоръжения привличат много туристи. Населението наброява 30 хиляди души, колкото е числеността и на община Севлиево, а много от жителите в унгарския град са с български корени.
През 2020 година там е издигнат паметник в чест на българските градинари, пристигнали през 70-те години на 19 век. и предали своя опит на местното население. До днес Сентеш се слави с невероятните си паркове и градини.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi