Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.09.2023

„УИКЕДА“ ЧЕСТВАТ ЧЕТВЪРТ ВЕК НА РОК ФЕСТА В СЕВЛИЕВО



„УИКЕДА“ ЧЕСТВАТ ЧЕТВЪРТ ВЕК НА РОК ФЕСТА В СЕВЛИЕВО
„Легендите“, Ахат, Sevi, Cool Den Северозападняците и още куп групи забиват на крепостта „Хоталич“ на 1 и 2 септември
25 години на сцена ще отбележат големите „Уикеда“ на сцената на рок фест „Хоталич“ в Севлиево. Традиционният за града фест тази година отбелязва своето шесто издание, което ще се проведе на 1 и 2 септември (петък и събота) на сцената на емблематичната за града крепост “Хоталич”.
През двата фестивални дни всички гости на фестивала ще могат да наблюдават уникален феномен - небето ще бъде озарено от рок звезди. Хитови банди ще вилнеят на сцената на средновековната крепост, ще изригват емоции и ще има отблясъци от невероятни звуци, а организаторите съветват всички да си носят връхни дрехи, защото купонът започва под жаркото слънце на 1 септември и приключва по нощен хлад на следващия ден.
Тази година ще свирят: Sakar, Affection, Sevi и Ахат - на 1 септември от 19:00 часа и Северозападняците, Cool Den, Уикеда и Легендите - на 2 септември. По традиция рок фест “Хоталич” ще бъде открит от севлиевска група - Dead Ahead в 17:00 часа.
Рок фестивал „Хоталич“ се организира за шеста поредна година от Община Севлиево с цел популяризиране на българската рок музика и на средновековния град с крепост “Хоталич”. Има обособена къмпинг-зона, паркинг, безплатен транспорт от центъра на града до мястото на събитието, като отново е с вход - свободен. Посетителите заплащат единствено символичната такса за посещение на исторически обект.
За шеста поредна година събитието става възможно, благодарение на подкрепата на “Идеал Стандарт - Видима”.
SAKAR открива феста на 1 септември от 19:00 часа. Групата е създадена през лятото на 2017 г. като в официалния си състав е от началото на 2018 г. Определят стила си като микс от класически хеви метъл, траш, прогресивен метъл и етноелементи. Имат няколко издадени сингъла и един клип. Готвят издаването на първия си дългосвирещ албум, който ще се казва “Самодива”.
След тях на сцената се качват AFFECTION. Ако групи като Pearl Jam и Red Hot Chili Peppers са оставили в живота ви дълбока бразда, в която е поникнало семето на любовта към една по-алтернативна музикална вселена, то тази група е за вас! Те са желан участник на големите фестивали в България и гостуват на Хоталич за първи път, за разлика от SEVI, които са добре познати на севлиевската публика.
Зад гърба си рок групата има три студийни албума: What Lies Beyond, The Battle Never Ends и Follow Me. Изявява се на една сцена с изпълнители като: Europe, Evenescence, Epica, Nightwish, Guano Apes, Dee Snider, Disturbed, Avantasia и W.A.S.P, Hollywood Vampires, а самият Алис Купър сподели един от най-новите им сингли – Hate You, на страницата на своето радиопредаване Nights with Alice Cooper. Това са Sevi – музикантите Светлана Близнакова, Александър Кирилов, Рали Велинов и Павлин Иванов са били в програмата на най-големите фестивали в страната. През 2022 г. българите подписват договор с финландската букинг агенция Stahl Entertainment и реализират две турнета в чужбина – в Швейцария с американската звезда Джони Джоели и в Германия с Джеф Тейт от Queensryche. Групата е на прага на издаването на своя четвърти студиен албум, парчета от който ще чуем на рок фестивала в Севлиево.
Кулминацията на първия фестивален ден са дългокоси момчета от “Музикалната академия” и ХТИ – АХАТ. Полускъпоценният камък на таланта им сияе от 1986 г. Формулата за сценичното им дълголетие е: страшно доброто звучене на групата на живо, дълбочината на музиката им, изключителният професионализъм и поведение на музикантите. Всичко това ги предопределя превръщането им в неотлъчна част от хрониките на българския рокенрол. Пътят, изминат от тогава ги довежда рамо до рамо с извънземни музиканти от калибъра на Black Sabbath, Uriah Heep, Iron Maiden, Whitesnake, Deep Purple…
По традиция, на рок фест "Хоталич" в Севлиево и тази година ще забие местна група. Младоците от DEAD AHEAD ще очароват ценителите на добрата музика. Те ще открият фестивалната програма на 2 септември от 17:00 часа. Ритъм китара и вокали - Николай Петров, Виктория Иванова - вокали и бас китара, Цветомир Иванов - соло китара и бек вокали, а на барабаните ще бъде Петър Петров.
След тях на сцената ще се качат СЕВЕРОЗАПАДНЯЦИТЕ - банда изключително колоритни особняци, чийто стил е великолепно мазало от ска, пънк и фолк. Текстовете им са пиперливи, а веселбата с тях е гарантирана.
Свободни, непреклонни и много разнообразни в музиката си са едни от любимците са севлиевската рок публика. Това са COOL DEN, които след първото си участие на феста, покълнаха завинаги в сърцето на Севлиево. Познавачите казват, че от тях може да се очаква всичко – и гръндж, и пънк и алтърнатив, и рок и ска, и фънк. Нестандартни свежари, способни да променят не просто настроението, но и мирогледа ви. Cool Den си има значение и на английски – “готина бърлога”. На шведски пък означава „охлади го“. Хитовете им “Молец” и “Тази земя” ги наложиха сред по-младите, която расте с тяхната музика.
Следва “25 години УИКЕДА на севлиевска сцена”. Смесването на пънк, ска, реге и фънк е запазената им марка, както и ироничните текстове на Ерол Ибрахимов - музикант, певец, композитор, текстописец - душата на групата. В края на миналия век той пиеше уискито с фъстъци, а кафето си с Боби, но на 2 септември ще бъде на рок фест “Хоталич”.
Кулминацията на събитието тази година е уникална симбиоза от музикална любов – супер групата ЛЕГЕНДИТЕ се качва на средновековната крепост, за да взриви публиката с вечните си хитове. Обединили музикалните вкусове на три поколения в общ проект, имена с огромен професионален опит, преразказват по различен начин историята на българскатa рок музика от последните 40 години, представяйки едно незабравимо шоу, поднесено атрактивно и модерно по световни стандарти, структурирано по нов за българския концертен живот начин. В актуалния състав на „Легендите“ влизат: Йордан Караджов от „Сигнал“, Димитър Кърнев от „D2“, Константин Цеков от „ФСБ“ и Станислав Сланев – Стенли. Гост музиканти са Александър Обретенов и Васил Вутев.
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛЕН РОК ФЕСТ „ХОТАЛИЧ“ – СЕВЛИЕВО!
С подкрепата на "Идеал Стандарт - Видима" и с медийното партньорство на: MetalHangar, Дарик радио, БТА, Euronews Bulgaria, Sevlievci.com, Ylicata.com, вестник "Росица", В центъра и др.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi