Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.09.2023

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ "РАВЕН ШАНС ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА ОТ ОБЩИНА СЕВЛИЕВО"



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ "РАВЕН ШАНС ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА ОТ ОБЩИНА СЕВЛИЕВО"
В проектните дейности ще бъдат обхваната най-малко 400 деца от целевите групи и техните семейства.
Ще бъдат предоставяни интегрирани здравно-социални услуги на децата в ранна детска възраст и на техните семейства, с цел превенция на рисковете от изоставяне на децата, намаляване на детската бедност и подобряване качеството им на живот.
В изпълнение на проекта, Община Севлиево ще предоставя: здравна профилактика и превенция, информираност за здравното обслужване на гражданите и достъпа до здравни грижи; програми за превенция сред най-уязвимите и маргинализирани общности, програми за превенция на ранни бракове и раждания, семейно планиране, подготовка за включване в образователната система и др. Мерки за повишаване на здравната култура по отношение превенция на болестите при децата също са част от дейностите по проекта. Ще се извършват и услуги за ранно детско развитие - формиране на родителски умения; семейно консултиране и подкрепа, вкл. и по отношение на здравните аспекти; ранна интервенция за деца с увреждания и затруднения в развитието.
Ще има и патронажна грижа за деца от 0 до 3 години; подкрепа за младежи до завършване на средното им образование (до 20-годишна възраст), ползващи социални услуги за резидентна грижа, както и напускащи системата за закрила на детето чрез информиране и консултиране, застъпничество и посредничество, подкрепа за придобиване на социални и трудови умения; въвеждащи и надграждащи обучения, вкл. и супервизия на служители на доставчиците на социални услуги, във връзка с услугите за ранно детско развитие.
Дейностите ще се предоставят в Общностен център, създаден по проект на Световната банка и чрез мобилна работа, както и по време на домашни посещения. Ще бъдат наети специалисти с различна компетентност с цел да се предоставят качествени интегрирани услуги.
Проектът е по процедура BG05SFPR002-2.003 БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА, Приоритетна ос Социално включване и равни възможности, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. Срокът на изпълнение е 26
месеца, бюджетът е 388 827,69 лева.
В проектните дейности ще бъдат обхваната най-малко 400 деца от целевите групи и техните семейства. Проектните дейности ще надградят и продължат успешно създадените по Проекта за социално включване и проект „Равен шанс за всички”, BG05M9OP001-2.004 “Услуги за ранно детско развитие” на ОПРЧР 2014-2020 интегрирани услуги за ранно детско развитие и ще се създаде устойчивост на функциониращия Общностен център.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi