Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.11.2023

Кметът д-р Иванов и проф. Пимпирев откриват заедно изложба, посветена на Българската антарктическа експедиция



Кметът д-р Иванов и проф. Пимпирев откриват заедно изложба, посветена на Българската антарктическа експедиция
Изложбата „Поглед от другата страна на света“, посветена на Българската антарктическа експедиция, ще бъде открита в сградата на Община Севлиево на 17 ноември 2023 г. (петък) от 17:30 часа.
 
Автор на изложбата е великотърновецът Мирослав Цвятков, участник в 25-ата и 26-ата Българскa антарктическa експедиция. В експозицията са включени 132 фотографии, представящи природната среда, флората, фауната, а също работата на българските и чуждестранните учени на о-в Ливингстън, както и картографски материали на архипелага Южни Шетландски острови, Западна Антарктика.
Събитието ще бъде открито от ръководителя на Българския антарктически институт - проф. Христо Пимпирев и от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.
 
По време на откриването авторите на книгата "Христо Пимпирев - Антарктическият стопаджия" - проф. Пимпирев и Иглика Трифонова в зала 300 на община Севлиево ще представят любопитни факти и събития от дългогодишната историята на българската антарктическа програма.
 
Изложбата е част от Образователната програма към Националния център за полярни изследвания на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Програмата е с дългосрочна насоченост към учениците от основния и средния курс на обучение. Нейната цел е обединяването на младежите около една научна среда и изграждането на връзки с изтъкнати личности в областта на науката.
Като част от събитието през месец ноември ще бъдат организирани образователно-информационни срещи с учениците от град Севлиево.
 
Своеобразните лекции ще бъдат водени от автора на изложбата - Мирослав Цвятков.
Експозицията може да бъде посетена всеки работен ден между 8:30 и 17:00 ч. от 20 ноември до 1 декември 2023 г.
 
Изложбата се осъществява с подкрепата на Община Севлиево, Български антарктически институт, Национален Център за полярни изследвания, Народно читалище „Зора-1908“ - с. Ловнидол.
Половин час след откриването на изложбата, в 18:00 часа в зала 300 на Община Севлиево, издателство "Книгомания” ще представи книгата "Христо Пимпирев - Антарктическият стопаджия" с участието на авторите: проф Христо Пимпирев и Иглика Трифонова.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi