Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.01.2024

НАД 1 МЛН. ЛВ. ЩЕ СА ПРИХОДИТЕ ТАЗИ ГОДИНА ОТ НАЕМИ НА ОБЩИНСКИ ИМОТИ



НАД 1 МЛН. ЛВ. ЩЕ СА ПРИХОДИТЕ ТАЗИ ГОДИНА ОТ НАЕМИ НА ОБЩИНСКИ ИМОТИ

Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост на Община Севлиево за 2024 г. беше приета днес от Общински съвет - Севлиево 

От разпореждане с общински имоти се предвиждат 900 000 лв. приходи, а от наеми - над 1 млн. лв. Планираните приходи от концесия на язовири са в размер на 15 000 лв., като тава е и необходимата сума по разходите за скици, оценки, обявления и др. 

Под наем през годината ще бъдат предоставени 25 помещения, 13 жилища, 14 лекарски и стоматологични кабинети. Ще бъдат сключени 226 договора за наем на земеделска земя 139 за наем на имоти от общинския поземлен фонд, попадащи в масиви за ползване. Планират се приходи от 12 отдадени под наем терени за поставяне на преместваеми обекти, 14 рекламни съоръжения, 140 договора за кафеавтомати, маси за открито сервиране и други обекти за търговия, 23 язовира ще бъдат отдадени под наем. Сред договорите за наем, които Община Севлиево предвижда да сключи през 2024 г. са още: училищни имоти или части от тях (от съответния директор, след съгласуване с кмета на общината), гаражи, помещения в стопански и административни сгради в града и селата, а също и други - при заявен интерес от страна на физически и юридически лица.

За продажба са планирани 29 имота в Севлево и 40 в селата, които са поискани основно за строителство, а също и 7 ниви и пустеещи земи - за селскостопанска обработка. Няма предвидена продажба на движими вещи. На концесия ще бъдат отдадени язовирите: „Идилево”,  „Балък бунар”, „Под селото” и „Стублата”, а на държавата ще се превърлят „Широка долчина“ и „Рейски дол“.

През тази година Община Севлиево има намерение да придобие за отчуждаване имоти - частна собственост - ниви в селата, поземлени имоти и сгради, а също и държавни имоти за складове за съхранение на индивидуални средства за защита на населението, за нуждите на Доброволното формирование за защита на населението към Община Севлиево, както и за временен склад на друг вид общинско имущество.

На днешното заседание на Общински съвет - Севлиево беше приета и Стратегия за управление на общинската собственост за срока на мандата на Общински съвет - Севлиево – 2023 г. - 2027 г., с която можете да се запознаете от документа в прикачения файл: 

-- 



  Дата на качване: 30.01.2024





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi