Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.02.2024

6 МЕДАЛА ЗА ПЛУВЦИТЕ НИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР „ГЛАДИАТОР“



6 МЕДАЛА ЗА ПЛУВЦИТЕ НИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР „ГЛАДИАТОР“



Международният турнир по плуване „Гладиатор“ бе първото състезание от вътрешния календар на БФПС за 2024 г., в което взеха участие над 329 състезатели от 27 плувни клуба, разпределени в 4-ри възрастови групи.

СК „Викинг 2008 – Севлиево“ бе представен отлично от 14 състезатели в две възрастови групи. В група „D“ (2012-2013 г.) стартираха Никол Иванова, Тея Илиева и Ивелина Ножарова при момичетата, а при момчетата - Благовест Георгиев и Теодор Любомиров.

За радост на отбора Никол Иванова (2012 г.) успя да спечели 2 медала с най-добри лични постижения. Сребърно отличие в дисциплината 100 м. гръб и бронзов медал на 50 м. бътерфлай, а в дисциплината 200 м. св. стил, с 8–ми резултат, състезателката покри и задължителния норматив за участие в Държавните първенства на БФПС.

Отличен и за Ивелина Ножарова (2013 г.), която успя да реализира 5 най-добри лични постижения, като изпълни основната задача в състезанието - в конкуренцията на по-големите състезателки в групата, успя да покрие норматива за участие в Държавните първенства за 2024 г. В дисциплината 50 м. бътерфлай състезателката се класира на 4-о място, а на 50 м. бруст постигна най-добър резултат при родените през 2013 г. момичета.

Тея Илиева (2012 г.) се представи най-добре в старта на 50 м. бруст, като се класира на 8-о място. При момчетата в групата най-добре се справи Благовест Георгиев. Той реализира най-добри лични постижения и в 5-те си старта. На 50 м. бътерфлай се класира пети, а на 200 м. св. стил само 1 стотна не му достигна за покриването на норматива.

Теодор Любомиров плува най-успешно в дисциплината 100 м. св. стил и се класира на 10-о място. Много положителни емоции за отбора донесоха и юношите ни в група С (2010 – 2011 г.). Блестящо състезание за Момчил Баев (2010 г.), който успя да спечели 2 златни медала в дисциплините 50 и 100 м. бруст, бронзово отличие в старта на 50 м. св. стил и се класира с втори най-стойностен резултат от всички участници в групата. С постигнатите резултати в стила бруст, Момчил даде сериозна заявка за призово участие в Държавните първенства през 2024 г.

Християн Митев (2011 г.) направи отлично състезание в конкуренция на по-големите състезатели в групата. С резултати много близки до личните му постижения, той спечели бронзов медал в дисциплината 50 м. бътерфлай и стана пети на 50 м. св. стил.

Много добре плуваха Павел Петров и Мартин Ангелов (2011 г.). Павел реализира най-добри лични постижения в дисциплините 50 и 100 м. гръб, в които се класира съответно на 7-о и 5-о място. Мартин успя да се класира на 9-о място в дисциплината 100 м. бруст.

Дебютантът в отбора - Никола Видинов се класира на 15-о място в дисциплината 50 м. бътерфлай. При девойките за отбора стартираха дебютантките Радина Видинова, Михаела Александрова, Анна Христова и Магдалена Войнова. Отлично плуване на Анна Христова на 50 м. бруст с 8-и резултат и най-добро лично постижение. Магдалена Войнова плува най-добре на 100 м. св. стил и с най-добро лично постижение успя да се класира на 9-о място. Михаела и Радина достигнаха съответно до 22-ро и 26-о място в дисциплината 50 м. св. стил.

Според треньорите на отбора резултатите от турнира са оптимистични за бъдещото развитие на състезателите след успешния старт на отбора.

Да пожелаем успех на плувците ни през този сезон!






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi