Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.02.2024

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОБСЪЖДА ИНВЕСТИЦИОННОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪБИРАНЕ И ТРЕТИРАНЕ НА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ” НА "МАЗАЛАТ" ЕООД



ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОБСЪЖДА ИНВЕСТИЦИОННОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪБИРАНЕ И ТРЕТИРАНЕ НА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ” НА "МАЗАЛАТ" ЕООД
Съветниците се събират на редовно заседание на 29 февруари (петък) от 14:00 часа и ще разгледат 35 точки в дневния ред
Сред предложенията на кмета д-р Иван Иванов са приемането на бюджетната прогноза на Община Севлиево за местни дейности за периода 2025-2027 г. и на правилника за реда и условията за отпускане на финансова помощ за новородено или осиновено дете, а също и предоставянето на финансова помощ на школата по народно пеене при НЧ „Развитие-1870“ - Севлиево.
Ще бъдат определени пасищата, мерите и ливадите от Общинския поземлен фонд за общо и индивидуално ползване за стопанската 2024-2025 г. и ще бъде допълнена програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2024 г., отнасяща се до отдаване под наем на част от недвижими имоти – частна общинска собственост на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД.
Заседанието на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД - Габрово, насрочено за провеждане от 10:00 часа на 14.03.2024 г. в сградата на Областна администрация - Габрово, също ще бъде подложено на гласуване.
За одобрение са предложени още: Програма за развитие на туризма в община Севлиево през 2024 г.; Общински план за младежта за 2024 г., а също и кандидатстване на Община Севлиево с два проекта по „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ“ по Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места“ и по Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ - за ремонт на покрива на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" и за сградата на Детско-юношеската школа към ФК "Севлиево".
На утрешното заседане ще бъде избран и временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Батошево, тъй като там също ще има избори на 23 юни 2024 г.
Общинските съветници ще трябва да решат и дали да одобрят трансфер на средства от целева субсидия за капиталови разходи по чл.53 от ЗДБРБ за 2024 г., разчетени като резерв в целеви трансфер за финансиране на неотложни текущи ремонти на общински пътища и улична мрежа.
Четири предложения са постъпили от постоянните комисии и общински съветници - за одобряване на кандидати за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с асистирана репродукция на семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала; попълване състава на ПК „Бюджет, финанси и стопански дейности и ПК „Сигурност, обществен ред и организация на движението”; избор на зам.- председател на Общинския съвет и обсъждане на подаденото до РИОСВ – Велико Търново и публикувано на сайта на Община Севлиево уведомление за инвестиционно предложение „Събиране и третиране на чисти строителни отпадъци в ПИ №65927.501.4064 в гр. Севлиево” с възложител „Мазалат” ЕООД.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi