Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.04.2024

ЗВЕЗДНА ПЛЕЯДА МУЗИКАЛНИ ТВОРЦИ ЗАВЛАДЯВА СЦЕНАТА НА ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” В СЕВЛИЕВО



ЗВЕЗДНА ПЛЕЯДА МУЗИКАЛНИ ТВОРЦИ ЗАВЛАДЯВА СЦЕНАТА НА ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” В СЕВЛИЕВО
Десетото юбилейно издание на националния фестивал „Семе българско” обещава незабравими преживявания за всички свои посетители. Богатата музикална програма, която са подготвили организаторите – Община Севлиево и фондация „ОТ БГ”, е наситена с висок емоционален заряд и предвещава истинска експлозия от виртуозни музикални изпълнения, народни ритми, кръшни танци и приповдигнато настроение.
На 27 април, в 11.00 ч., веднага след официалното откриване на фестивала, по традиция първото хоро ще поведат танцьорите от ФА „Развитие”-Севлиево.
След тях, през целия ден, на сцената ще се изявяват танцови състави и певчески групи – представители на местни и гостуващи читалища, младите таланти от "Upstreem Voices", танцьорите от ФТФ „Боженци”.
В 19.10 часа, непосредствено след традиционната благотворителна томбола, гостите на фестивала ще посрещнат световноизвестната акордеонистка Вероника Тодорова и ще се потопят в неповторимата омая на нейното концертно изпълнение „С България в сърцето“.
Омаен ще е и финалът на първата фестивална вечер, защото в 20.30 часа, нестинари от Лудогорието ще поканят публиката да прекрачи прага на тяхното огнено тайнство.
В неделя, още в 10.00 ч., за най-нетърпеливите ще засвирят музикантите от оркестър „Севлиево”, а след тях, без дъх ще ни оставят и изпълненията на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче”.
Отново в неделя, на сцената ще излязат десетки талантливи дечица от Севлиево – музикални, певчески и танцови състави от местните детски градини и училища.
В 13.00 ч. сцената ще приеме професионалните танцьори, музиканти и певци от Капанския ансамбъл – гр. Разград, които ще представят характерни и ярки произведения от капанския етнорегион, а след тях публиката ще посрещне неповторимото трио „Звън”.
Музиката, песните и танците ще продължат през целия неделен ден, за да отбележим кулминацията на фестивалното настроение с приказното изпълнение на Гласът на България за 2021 година – ангелогласната Петя Панева и клавирния музикант Митко Денев.
Нека бъдем заедно на 27 и 28 април в Севлиево, където всичко – от кълна до върха, ще е все българско!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi