Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

02.05.2024

КАКВО, КЪДЕ, КОГА ПРЕЗ МАЙ?



КАКВО, КЪДЕ, КОГА ПРЕЗ МАЙ?
Програмата на културните събития през май е под знака на Априлската епопея и празника на буквите
Програмата на майските празници в община Севлиево стартира с изложба на Дона Георгиева на 7 май (вторник) от 17:30 часа в ГХГ „Асен и Илия Пейкови”, а на следващия ден от 18:00 часа ще бъде гала представянето на юбилейната 10-та годишнина на Школа по народно пеене „Шарени цветенца“ при НЧ „Развитие-1870“.
На 9 май (вторник), от 16:00 часа в Дом на културата “Мара Белчева” възпитаниците на ЦПЛР-Детски комплекс „Йовко Йовков“ ще ни изненадат с музикална програма по повод Деня на Европа, а от 17:30 часа в камерната зала ще бъде премиерата на първата стихосбирка на Атанас Дончев „Чуваш ли тишината“.
На 11 май (събота) тържествено ще бъде отбелязана 148-годишнината от Априлското въстание в Севлиевкия край. В 10:00 часа на пл. “Свобода” ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Свободата, след което ще стартира шествие на училищата до парк “Черничките”, където от 11:00 часа Национално дружество „Традиция” ще пресъздаде събитията и сръженията в Централен балкан.
С Ден на отворените врати на 13 май (понеделник) Историческият музей ще почете историческата дата - в Хаджистояновото училище ще бъде подредена изложба “Спомен за Април 1876”.
Същият ден от 15:30 часа в на ЦПЛР-Детски комплекс „Йовко Йовков“ деца и ученици от общината ще премерят сили шахматния турнир „Асеневци“-2024, под патронажа на кмета на Община Севлиево д-р Ивн Иванов.
Денят ще завърши с “Поезия от Севера” - литературни четения на Мария Гетова и Биляна Тодорова от 17:30 часа в книжарница “М-прес”.
На 14 май (вторник) от 17:30 часа в Градската библиотека ще бъде месечната сбирка на клуб „Краевед”, а от 19:00 часа в Дом на културата “Мара Белчева” във “Вечер на звездните тенори” на “Симфониета” - Видин ще чуем изпълненията на Марио Николов, Анндрея Мирчев, Стефан Петков и Разван Сарау.
Традиционният годишен концерт на Школата по класически и модерен балет при НЧ “Рзвитие-1870” ще бъде на 15 май (сряда) от 18:30 часа, а годишната продукция на ФГ “Звънче” и школа “Гъдулка” при ЦПЛР-Детски комплекс „Йовко Йовков“ стартира на 17 май (петък) от 17:30 часа.
„Любознайко в библиотеката” идва Градската библиотека на 16 май за съботно четене с деца и родители в детския отдел от 10.00 до 12.30 ч., а от 19:00 до 24:00 часа вратите на Фаджистояновото училище са отворени за “Нощ в музея” по повод Международния ден на музеите.
На 21 май (вторник) от 18:30 чса в Дом на културата “Мара Белчева” ще има концерт по повод юбилейна 10-та годишнина на Школа по народно пеене „Шарени цветенца“ при НЧ „Развитие-1870“, а на 23 май (четвъртък) ще си спомним за проф. Кою Денчев по повод 40 г. отг кончината му - в специално подреден музеен кът в Хджистояновото училище.
С тържество севлиевци ще отбележат Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - на 24 май от 10:30 чса на пл. “Свобода”. От 24 до 26 май ще има прожекции на български филми в Кино „21 век“ по повод празника.
За месечна здравна беседа ще се съберат и този месец членовете на клуб „Здрав живот” - 27 май (понеделник) от 17:30 часа.
На 29 май (сряда) от 14:00 в НЧ „Развитие-1870“ ще бъде общинският празник на художествената самодейност „Децата творци на красота“, организиран от ЦПЛР-Детски комплекс „Йовко Йовков“.
На следващия ден, 30 май (четвъртък), в Хаджистояновото училище ще има забавен час и изложба от стари детски книжки и учебници под надслов „Прочети ми приказка“. Същия ден от 18:30 часа в спортна зала “Дан Колов” ще се насладим на концерта „Нашето богатство“ – годишна продукция на Детска школа за български народни танци, ДФА „Развитие“ и Подготвителна група към ФА „Развитие“ при НЧ „Развитие-1870“.
ЗАПОВЯДЙТЕ!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi