Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.04.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО НАМАЛИ ДАНЪКА НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО НАМАЛИ ДАНЪКА НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ

На предната сесия на ОбС съветниците не приеха предложението на кмета за разширяване и преместване на таксистоянката в центъра на града
 
Община Севлиево намали данъка за таксиметров превоз на пътници, за да облекчи превозвачите в града. Решението на Общинския съвет бе взето по предложение на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Превозвачите в Общината на няколко пъти направиха срещи с Общинското ръководство с молба налога да се намали данъкът, за да се облекчи местният бизнес. Друг важен аргумент е, че в Севлиево няма обособен градски транспорт и единственият обществен превоз се явяват таксиметровите услуги.

По време на предишното заседание на Общинския съвет през март съветниците не приеха предложението на д-р Иван Иванов за разширяване и преместване на таксистоянката в центъра на града. Против решението тогава гласуваха съветниците Огнян Пешков (Коалиция „Избирам Севлиево“), Тодор Ганчев (Реформаторски блок) и Христо Гунчев (Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО).

Като „въздържал се“ гласува цялата група на ДПС в Общинския съвет заедно с Петинка Михайлова (Коалиция „Избирам Севлиево“), Светлана Георгиева (Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО), Силвия Стойнова (Коалиция „Избирам Севлиево“), Христо Христов (Коалиция „Избирам Севлиево“), Ценка Йонкова (Коалиция „Избирам Севлиево“).

Сега, с облекчаването на тежестта от този данък се дава възможност за развитието на услугата таксиметров превоз на пътници, както и се очаква подобрение на качеството на услугата.

„Аргументи за или против това решение могат да се намерят. Предложението бе направено по искане на таксиметровите компании “, обясни по време на заседанието на Общинския съвет кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Против решението за намаление на налога гласуваха представителите на Коалиция „Избирам Севлиево“ - Йордан Стойков, Николина Николова, Огнян Пешков, Силвия Стойнова и Ценка Йонкова.

Съветниците Недко Георгиев, Петинка Михайлова, Светлана Георгиева, Христо Митев, Христо Гунчев и Христофор Лалев гласуваха „въздържал се“ за това решение.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi