Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.04.2019

ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО



ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО
ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО
ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО
ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО
ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО
ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО
ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО
ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО

От 22 до 24 април на спортната площадка в „Боровата гора“ се проведе традиционният турнир по футбол за ученици от Oбщина Севлиево. В спора за призовите места участваха общо 15 отбора, разделени в 4 възрастови групи: 5-7 клас училища от гр. Севлиево, 5-7 клас училища от селата, 8-10  и 11-12 клас.

При момчетата в първата възрастова група спорът за първото място традиционно бе между отборите на СУ „Васил Левски“ и ОУ „Стефан Пешев“. Това беше и първата среща в тази възрастова група. Резултатът откри Ваньо Георгиев и отборът на средното училище поведе, но последваха два ответни гола за ОУ „Стефан Пешев“. В средата на второто полувреме с нов гол на Ваньо Георгиев от СУ изравни и така завърши мача. Спорът за първото място зависеше от това с каква голова разлика двата отбора ще победят момчетата от ОУ „Христо Ботев“. Тук късметът беше на страната на СУ „Васил Левски“, тяхната голова разлика беше с три гола по-добра. И така за ОУ „Стефан Пешев“ остана второто място. Трети се класираха момчетата от ОУ „Христо Ботев“. За голмайстор на турнира с 8 попадения бе признат Ваньо Георгиев от СУ „Васил Левски“, като талантливият спортист получи и грамота. За „Най-добър вратар“ журито определи Никола Павлов от ОУ „Стефан Пешев“, а за „Най-полезен играч“ грамотата грабна Ялчън Детелинов от ОУ „Христо Ботев“.
    
В групата на 8-10 клас участваха 5 отбора, разделени в две групи. В група „А“ попаднаха двата отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и ПГ „Марин Попов“, а в другата група бяха отборите на СУ „Васил Левски“ и ПГТМ с. Градница. В група „А“ първата среща беше между двата отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. В тази среща отборът на 10 клас се наложи с категоричното 5:1. В следващата среща от тази група, другият отбор на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ се наложи над юношите на ПГ „Марин Попов“ с 3:1. В последната среща от тази група не последва изненада и другият отбор на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ постигна победа с 6:0.

В другата група срещата беше решаваща кой от двата отбора ще спори за първото място. Юношите на ПГТМ с. Градница показаха този път добра игра и първото полувреме завърши при равен резултат 1:1. През второто полувреме юношите от училището в с. Градница поведоха в резултата. Последваха две попадения на СУ, но противникът не се предаваше и успя да изравни. И така при резултат 3:3 завърши редовното време на срещата. Последваха две продължения, но те не бяха достатъчни за отбелязване на гол.

Така се стигна до ролетката на дузпите. При редовните три изпълнения също нямаше победител, тъй като и двата отбора направиха по един пропуск. При последвалото изпълнение по една дузпа, късметът беше на страната на СУ „Васил Левски“.

В малкия финал отборът на Градница също показа воля и добра игра и набързо поведе с 2:0, но последваха два ответни гола и резултатът бе изравнен. В средата на второто полувреме юношите от ПГТМ поведоха пак, но последва ново равенство. И отново спорът за третото място трябваше да се решава след изпълнение на наказателни удари. Юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ реализираха и трите наказателни удара, докато противникът пропусна при последното изпълнение и така отборът воден от Стефан Кацарски завоюва третото място.

Интересен беше и финалът в тази група. И двата отбора се познаваха добре и заложиха на прибраната игра. И логично първото полувреме завърши при нулево равенство. Трябва да се отбележи спорния момент през това полувреме, при който след плътен удар от средна дистанция на Георги Георгиев от гимназията топката срещна напречната греда и топката попадна зад голлинията. Съдията на срещата Венцислав Младенов, който е и водач на СУ „Васил Левски“, пожали противника и не зачете попадението.

Този жест беше възнаграден през второто полувреме, когато отново Георги Георгиев с прецизно изпълнение направи вратаря на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ безпомощен. Друго попадение до края липсваше и напълно заслужено юношите на СУ „Васил Левски“ се класираха първи. Голмайстор в тази група с 10 попадения е Иво Неделчев от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, за „Най-добър вратар“ грамота беше връчена на Александър Дончев от СУ „Васил Левски“. За „Най-полезен играч“ журито определи Севдалин Савов от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.
    
При най-големите нямаше интрига в спора за първото място. Юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, водени от Стефан Кацарски не изпитаха затруднения и постигнаха чисти победи и над трите отбора. За отбелязване е и факта, че си тръгнаха със суха мрежа, за което Милко Керемидчиев напълно заслужено получи грамота за „Най-добър вратар“.

Подреждането на останалите три отбора се реши в последната среща между отборите на СУ „Васил Левски“ и ПГ „Марин Попов“. Тук отборът воден от Даниела Калчева беше с по-голямо желание за игра и победа и напълно заслужено с два гола на Хакан Халми и Албен Христов се поздрави с победа и събра 6 точки за крайното класиране. Трети с една победа е отборът ПГТМ - с. Градница воден от Добрин Очков. Голмайстор в тази група с 4 попадения е Стелиян Илиев от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а за „Най-полезен играч“ призът беше връчен на Албен Христов от ПГ „Марин Попов“.

В сряда, 24 април се играха срещите между отборите на основните училища от селата. Учудващо ръководствата на две училища, а именно ОУ „Васил Левски“ - с. Шумата и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Градница, решиха да не допуснат отборите си на турнира. Други две училища нямаха представители поради невъзможност да се комплектоват отбори. Трите отбора играха по системата всеки срещу всеки. Най-добре подготвен беше отборът на ОУ „Солунски братя“ - с. Крамолин. Момчетата водени от Деян Сейнов постигнаха две чисти победи и заслужено се класираха на първо място. Спорът за второто място се реши в директния спор между момчетата на ОУ „Христо Ботев“ - с. Добромирка и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Душево. Играта вървеше на приливи и отливи до резултат 4:3 за отбора от с. Душево. В последните минути на срещата момчетата водени от Таня Дончева упражниха натиск и реализираха още две попадения и с краен резултат 6:3 заслужиха второто място.

Трети остана отборът на ОУ „Христо Ботев“ воден от г-н Василев. Голмайстор в тази група с 5 попадения е Митко Месиков от ОУ „Солунски братя“. За „Най-добър вратар“, само с едно попадение, грамота получи Галин Маринов от същото училище, а за най-добър играч беше определен Добре Панков от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Душево.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi