Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.09.2019

КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ: ПУСКАМЕ ОЩЕ 11 ТОЧКИ ЗА БЕЗПЛАТЕН БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ



КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ: ПУСКАМЕ ОЩЕ 11 ТОЧКИ ЗА БЕЗПЛАТЕН БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ
КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ: ПУСКАМЕ ОЩЕ 11 ТОЧКИ ЗА БЕЗПЛАТЕН БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ

В село Душево също се радват на безплатен WiFi

Община Севлиево е сред първите 113 общини в България, които бяха одобрени и получиха ваучери на стойност 15 000 евро чрез инициативата WiFi4EU на Европейския съюз за насърчаване на безплатния достъп до безжичен интернет за гражданите на обществени места, включително паркове, площади, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи в европейските общини.

"Радвам се, че Севлиево успя да се възползва и от възможностите на програма WiFi4EU. Техническите дейности по изграждане на безплатните точки за достъп до безжичен интернет приключиха и от днес севлиевци вече могат да ползват услугата. Инсталирали сме 11 точки в 5 зони. Новината е добра за всички, но най-много ще зарадва младите хора в града, които са и най-активните интернет потребители", коментира кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Парк „Казармите“ е покрит с пет точки за безжичен интернет, който дава възможност да бъдат свързани до 250 потребител и да ползват интернет със скорост до 30Mbit.

Другата зона е парк „Боровата“ до спортната зала. Тук е инсталирано е едно устройство, което осигурява покритие на парка и едновременното ползване на интернет при максимална скорост на до 50 потребители.

Площад „Свобода“ пред сградата на Община Севлиево вече има инсталирани две устройства, които осигуряват покритие на района и едновременното свързване при гарантирана скорост на 100 потребители.

В Спортна зала „Дан Колов“ са инсталирани две устройства, които осигуряват покритие в залата и възможност за свързване на до 100 потребители при максималната скорост на интернета.

Община Севлиево включи в проекта и село Душево, в което също е осигурен такъв достъп. На площада пред кметството е инсталирано едно устройство, осигуряващо голям периметър на покритие за 50 едновременно свързани устройства.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi