Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

02.10.2019

НАЦИОНАЛНИЯТ ПРОЕКТ „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ ПРИСТИГА В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА ГРАДА



НАЦИОНАЛНИЯТ ПРОЕКТ „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ ПРИСТИГА В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА ГРАДА

Националният проект „Аз съм Българка!“ на габровския фотограф Радослав Първанов пристига в Севлиево за празниците на града. На 9 октомври от 17:30 часа в сградата на Община Севлиево ще бъде представена фотоизложба, вплела в себе си по неповторим начин красотата на българката, културните паметници и красивата ни природа.

„Аз съм Българка!” – Продължението” е втората част от проекта на Радослав Първанов и естествено допълва предходната, създадена и промотирана от младия творец в периода 2016-2018 година. След изключителния успех на националния проект, представен над 15 пъти пред широка аудитория на места като Народното събрание на Република България, „Двореца“ в Балчик, Копривщица и други български градове, миналото лято изложбата му напуска пределите на страната. Уникалните фотоси участваха в четвъртото издание на събора на сънародниците ни в чужбина „На мегдана на другата България“ и Седмицата на фотографията в Милано.

Родолюбивата идея завладява младия автор още в края на 2014 година, когато прави фотосесия с носия на първия си модел в Старинния Пловдив. Цялата 2016 година той посвещава на заснемането на сюжетите от първата част на проекта си. Целта на "Аз съм Българка!" е да покаже в поредица от цветни фотоси един събирателен образ на Българката и България чрез сюжетите, които заснема в различни кътчета на родината ни.

Желанието на младия фотограф е да покаже българките като чисти и скромни представителки на своето поколение, които от малки живеят с българските традиции, пазят родовата памет и които без съмнение ще възпитат и децата си в почит към националните ценности. Облекли старинни български носии и заснети на фона на знакови родни исторически, културни или природни забележителности, те са млади и горди българки с мисия.

Оригиналната идея на младия габровец да разкаже за България по един различен, неправен до момента начин бе високо оценена и отличена с наградата „Събитие на годината в областта на културата в Габрово за 2017 година".

Но замисълът на ентусиазирания творец да реализира пълна картина на родината чрез красивия иконичен образ на младата българка не може да бъде изпълнен със заснемането само на 20 момичета и 50 популярни места в страната. Затова в края на 2017 година фотографът планира снимки за цялата 2018 година, като успоредно със снимачния процес продължава да представя изключително успешната първа част от Национален проект „Аз съм Българка!“.

До края на 2018 година са реализирани нови 27 сюжета от продължението с участието на 22 девойки. Заснети са над 65 знакови места в България, като специално място заемат природните дадености на страната ни и важни исторически забележителности. Отличително място в изложбата заемат и фотоси, направени в Севлиево.

Представителната изложба включва 30 снимки със сюжетите от Продължението на Национален проект „Аз съм Българка!“, както и анонс за ценностите и поставените цели на втората част.

Авторът си е поставил наистина амбициозна цел, защото освен фотоизложба в проекта си  Радослав Първанов е успял да заснеме и филм. По своеобразен начин лентата успява да пренесе зрителите в деня и часа на мястото на снимките, като привилегията да видят 20-минутната лента имат единствено посетителите на изложбите.

Филмът е озвучен със създадена по идея на Радослав Първанов авторска музика, дело на Иван Петков – DJ 89, нашумял със сполучливата си електронна музика с етно мотиви. Мелодията „Аз съм Българка!“ е уникална и може да бъде чута единствено във филма. Създаден е и специален вариант на видеото с продължителността на песента, за да се постигне цялостно изживяване на музикалния продукт.

Официалното представяне на идеята пред публиката в Севлиево ще се състои на 9 октомври, в първите дни на месец октомври, като отварящо събитие на празниците на града. Изложбата ще остане в сградата на Община Севлиево до 12 ноември. След това ще гостува в Народното събрание на Република България и Трявна.

Авторът Радослав Първанов, участниците и любезните домакини от Община Севлиево, ви очакват на 9 октомври на официалната премиера на втората част от Национален проект „Аз съм Българка!“. Прекрасна възможност да се потопите в една различна българска атмосфера и да видите красотата на заобикалящата ни родна история под различен ъгъл.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

Тази година празниците на Севлиево се провеждат с подкрепата на Бизнес сдружение „Севлиево XXI век“, „Идеал стандарт“, ЕМКА, Росица, Pepsi, Болярка, Кауфланд, Lazarov food and catering, Регионално депо за отпадъци – Севлиево, Бяла, Севлиевогаз, Нео-Титан, Балея Груп, Ядки Детелина и Общински пазари.

Медийни партньори са Bulgaria On Air, Agro TV, Дарик, вестник Росица, sevlievci.com и Улицата.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi