Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.10.2019

ПРИВЕТСТВИЕ ОТ ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ГРАДА - 14 ОКТОМВРИ



  ПРИВЕТСТВИЕ ОТ ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ГРАДА - 14 ОКТОМВРИ

Уважаеми съграждани,

14 октомври е празник за всички севлиевци – денят, в който честваме с благодарност покровителката на Севлиево – света Петка българска. Този ден започва с камбанен звън за Петковден, който отеква в душите ни като равносметка за плодовете на нашия труд през изминалата година. Днес ние си спомняме и за нашите предци – за онова славно минало на нашия град, което днес живее в нас и децата ни.

Според традицията, на този ден в Севлиево приключва и прибирането и земеделската реколта. За щастие тази година времето е с нас и всички трудолюбиви севлиевци могат да се насладят на празничните дни в града ни.

Тази година се навършват и 503 години от първото споменаване в официален документ на името Селви – древно селище, тясно обвързано със средновековния град и крепост Хоталич. Славното ни минало е предопределило тук да продължим да съхраняваме българското и да се радваме щом видим както то израства. Блестящ пример в това отношение бе Националният събор „Северняшки гайтани“, който изпълни спортната зала „Дан Колов“ през празничните дни.

Днес Севлиево продължава да бъде икономически и социален център за Северна България – това се дължи на всички севлиевци, които носят в гените си предприемчивия дух на поколенията преди тях и на доброто взаимодействие между централната, местната власт и бизнеса. Това води до изключително добър икономически климат, който привлича инвеститорите.

Община Севлиево желае на всички да продължим да бъдем достойни синове и дъщери на тези, които преди стотици години са положили тук първия камък на града ни, завещали са ни традиции, които да пазим и почитаме!

 

Честит празник, Севлиево!

Община Севлиево

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi