Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.10.2019

С ФОТОИЗЛОЖБАТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ ЗАПОЧНАХА ПРАЗНИЦИТЕ НА СЕВЛИЕВО



С ФОТОИЗЛОЖБАТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ ЗАПОЧНАХА ПРАЗНИЦИТЕ НА СЕВЛИЕВО
С ФОТОИЗЛОЖБАТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ ЗАПОЧНАХА ПРАЗНИЦИТЕ НА СЕВЛИЕВО
С ФОТОИЗЛОЖБАТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ ЗАПОЧНАХА ПРАЗНИЦИТЕ НА СЕВЛИЕВО
С ФОТОИЗЛОЖБАТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ ЗАПОЧНАХА ПРАЗНИЦИТЕ НА СЕВЛИЕВО

Севлиево се присъедини към националният проект „Аз съм Българка!“ на габровския фотограф Радослав Първанов. Неговата изложба бе официално открита в централното фоайе на Община Севлиево. За изложбата си фотографът умело е успял да вплете красотата на българката, културните паметници и красивата ни природа. С “Аз съм Българка“ Община Севлиево дава началото и на тазгодишните празници на града. Фотоизложбата бе открита от заместник-кмета на Община Севлиево Красимира Йорданова. „За мен е удоволствие празниците на град Севлиево да ги открием заедно с нещо наистина българско. Да ги открием с фотоизложба на един млад човек. Ние неколкократно сме повтаряли, че именно младите хора са нашата надежда.

България е била, именно и ще пребъде именно чрез нашите млади хора. Имам удоволствието да застана редом до неповторимия фотограф Радослав Първанов, който успява със своите фотоси да улови момента, да покаже наистина красотата на българките и всичко родно. Благодарна съм, че и Севлиево участва в тази красива изложба. Смятам, че фотографиите имат голяма стойност за всички нас и вярвам, че Радослав и занапред ще продължи все така приятно да ни изненадва с проектите си“, заяви при откриването Йорданова.  Тя припомни, че Община Севлиево е предвидила много и разнобразни инициативи за празниците на Севлиево и всеки е добре дошъл да се забавлява тук. „Очакваме от вас да имате добро настроение за празника“, добави Йорданова.

Талантливият фотограф Радослав Първанов също благодари на Община Севлиево за възможността да представи продължението на проекта си именно тук. „Радвам се да видя една наистина българска община, която се старае да поддържа родните традиции чрез многобройните дейностти, който прави тук. Благодаря на целия екип на Община Севлиево за осъществяването на тази изложба“, сподели Първанов. Пред севлиевска публика той анонсира и своето намерение да продължи започнатия проект с негов трети етап – така изложбата „Аз съм Българка“ ще продължи да се развива и през следващата година.
 
Настоящата фотоизложба е втората част от проекта на Радослав Първанов и естествено допълва предходната, създадена и промотирана от младия творец в периода 2016-2018 година. След изключителния успех на националния проект, представен над 15 пъти пред широка аудитория на места като Народното събрание на Република България, „Двореца“ в Балчик, Копривщица и други български градове, миналото лято изложбата му напуска пределите на страната. Уникалните фотоси участваха в четвъртото издание на събора на сънародниците ни в чужбина „На мегдана на другата България“ и Седмицата на фотографията в Милано. Сега тя отново е на родна земя и ще радва севлиевци и гостите на града по време на празничните дни.

„Целта на "Аз съм Българка!" е да покаже в поредица от цветни фотоси един събирателен образ на Българката и България чрез сюжетите, които заснема в различни кътчета на родината ни“, сподели Първанов по време на откриването на изложбата.

Желанието на младия фотограф е да покаже българките като чисти и скромни представителки на своето поколение, които от малки живеят с българските традиции, пазят родовата памет и които без съмнение ще възпитат и децата си в почит към националните ценности. Облекли старинни български носии и заснети на фона на знакови родни исторически, културни или природни забележителности, те са млади и горди българки с мисия.

За да подготви изложбата си и продължението на проекта си талантливият фотограф е използвал нови 27 сюжета с участието на 22 девойки. Заснети са над 65 знакови места в България, като специално място заемат природните дадености на страната ни и важни исторически забележителности. Отличително място в изложбата заема и снимка, направена в Севлиево.

Освен фотоизложба в проекта си  Радослав Първанов е успял да заснеме и филм за красотата на българката. По своеобразен начин лентата успява да пренесе зрителите в деня и часа на мястото на снимките.

Изложбата ще остане в сградата на Община Севлиево до 12 ноември. Освен нея празниците в Севлиево ще продължат в следващите дни с поредица от концерти и празнични изяви. Още на 10 октомври на панаирната естрада ще бъде открит Севлиевския есенен панаир. Тогава всички ще може да се насладят на неповторимите фолклорни изпълнения от концерта „Песните ти, Българийо“ с участието на неповторимата Янка Рупкина и редица други известни фолклорни изпълнители.


ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ НА СЕВЛИЕВО И НА XV ПРАЗНИК НА ТИКВАТА!
 

Община Севлиево благодари за подкрепата на:

Бизнес сдружение „Севлиево 21 век”, Идеал Стандарт, ЕМКА, Росица, Пепси, Болярка, Кауфланд, Lazarov – food and catering, Регионалното депо за отпадъци, Бяла, Севлевогаз, Нео-Титан, Балея Груп, Ядки “Детелина” и Общински пазари.


С медийното партньорство на:

Bulgaria On AIR, “Дарик” радио, Agro TV, Вестник „Росица“, сайт „Севлиевци.ком“ и Улицата






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi