Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.10.2019

НОВ РЕНТГЕНОВ АПАРАТ ЗАРАБОТИ В „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР – 1“



НОВ РЕНТГЕНОВ АПАРАТ ЗАРАБОТИ В „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР – 1“

Машината е последно поколение и е закупена с общински средства

В „Медицински център – 1“ в Севлиево бе монтиран нов рентгенов апарат от последно поколение. Машината бе монтираната наскоро в сградата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, където се помещава и „Медицински център – 1“. Модерният рентгенов апарат е закупен със средства на Община Севлиево, които бяха отпуснати след решение на Общинския съвет в града. Новият рентген е монтиран в изцяло обновено помещение и ще бъде използван както от пациентите на „Медицински център – 1“, така и от тези на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, обясни д-р Младен Пенчев, управител на „Медицински център – 1“.

Новия рентген, заедно с дигитализиращата система, която вече действа в центъра, дава възможност всички изследванията да се съхраняват на електронен носител. Пациентите получават диск с изследванията си, който могат да предоставят на лекуващия ги лекар. Чрез новия рентген качеството на изследването е много по-високо и позволява да се прави по-добра диагностика. Специалистите припомнят, че старият рентгенов апарат вече е бил на предела на възможностите си за функциониране като това е създавало притеснения в работата на екипите.

Освен рентгеновия апарат, в „Медицински център - 1“ от няколко години използват и съвременен мамограф за изследвания. Дигитализираща система пък е доставена и монтирана през миналата година и дава възможност за електронно досие на пациентите. Съчетаването на модерните апаратури ще улесни работата на лекарите и пациентите както при лечението им, така и при разчитането на изследванията им.

С доставката на рентгеновия апарат бе завършен и последния етап от обновяването на техниката в отделението на „Медицински център – 1“. От услугите ще могат да се възползват както пациентите на центъра, така и хората от МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. 

Всички дейности, за които Здравната каса не плаща, се покриват от Община Севлиево и са безплатни за пациентите.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi