Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.10.2019

В СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНАХА ФУТБОЛНИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ЗА СЕЗОН 2019/2020 Г.



В СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНАХА ФУТБОЛНИТЕ  УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ЗА СЕЗОН 2019/2020 Г.
В СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНАХА ФУТБОЛНИТЕ  УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ЗА СЕЗОН 2019/2020 Г.
В СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНАХА ФУТБОЛНИТЕ  УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ЗА СЕЗОН 2019/2020 Г.
В СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНАХА ФУТБОЛНИТЕ  УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ЗА СЕЗОН 2019/2020 Г.
В СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНАХА ФУТБОЛНИТЕ  УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ЗА СЕЗОН 2019/2020 Г.
В СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНАХА ФУТБОЛНИТЕ  УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ЗА СЕЗОН 2019/2020 Г.

При много добро време и отличен терен, футболистите от училищата на Община Севлиево дадоха старт на тазгодишния сезон на ученическите игри. В периода от 22 до 25 октомври на тренировъчното игрище в парк „Черничките“ премериха сили спортистите, желаещи да продължат в следващия областен етап на съревнованието. Участие заявиха 8 отбора от града и 4 от селата в община Севлиево.

Първи на терена излязоха отборите на ОУ “Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“. Момчетата на гимназията видимо бяха с година по-големи от момчетата на ОУ „Стефан Пешев“, което се оказа решаващо по време на мача и везните се наклониха в полза на СУ „Васил Левски“. Така с краен резултат от 10:2, за следващия етап на игрите се класира отборът, воден от Венцислав Младенов. Грамота за голмайстор получи Стивиян Макавеев, за „Най-добър вратар“ - Калоян Колев, които са възпитаници на СУ „Васил Левски". За „Най-полезен играч“ журито определи Николай Неделчев от ОУ „Стефан Пешев“.

На следващия ден сили премериха и момчетата от селата в Община Севлиево. Тази година отборите бяха с два повече, спрямо миналия сезон. Разделени по жребий, първа среща играха отборите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ от село Душево и ОУ „Васил Левски“ – село Шумата. В тази среща по-добрият отбор беше на душевци, които се класираха за финала с резултат 2:0. В другата среща се изправиха отборите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от село Петко Славейков срещу отбора на село Крамолин от ОУ „Солунски братя“. Двата отбора не излъчиха победител в редовното време. При дузпите шансът беше на страната на момчетата от Крамолин.

При спора за третото място по-свежи сили бяха момчетата от село Шумата, които победиха с резултат 3:0. 

Финалът на игрите започна доста оспорвано и дълго време резултатът се задържа 1:0 за отбора от село Душево. През втората част силите на отбора от Крамолин се изчерпаха и те допуснаха два бързи гола в своята врата, като така приключи и интригата в мача. Грамота за „Голмайстор“ заслужи Нено Василев, а за „Най-добър вратар“ беше определен Иван Василев - и двамата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ село Душево. За „Най-полезен играч“ журито определи Юлиян Йорданов от ОУ „Солунски братя“ -  Крамолин.

В четвъртък, 24 октомври, се изиграха и едни от най-интересните мачове. Първи на терена излязоха отборите на ПГ „Марин Попов“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Подадена бе, обаче контестация за нередовни състезатели в отбора на „Марин Попов“, което наложи да се промени съставът в последния момент. В крайна сметка отборът на ПГМЕТ победи с 6:1.

Във втора среща трябваше да играят ПГ „Марин Попов“ и СУ „Васил Левски“, но отборът от професионалната гимназия нямаше достатъчно записани играчи според футболните правила. Така за участие в областния етап на игрите на терена излязоха юношите на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Отборът на гимназията поведе в резултата, но възпитаниците на Стефан Кацарски не успяха да реализират своите шансове и да изравнят резултата.

Отборът на гимназията продължи да напада противниковата врата и резултатът набъбна до 5:0. Почетен гол за ПГМЕТ отбеляза Борислав Дзирков. Грамотата за „Голмайстор“ на мача заслужи Ваньо Георгиев, а „Най-добър вратар“ стана Христо Ченев - и двамата от СУ „Васил Левски“. За „Най-полезен играч“ бе определен Борислав Дзирков от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.     

В петъчния ден трябваше да се изиграят мачовете в група 11-12 клас между отборите на СУ „Васил Левски“ и  ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Юношите на гимназията не се явиха и отборът на ПГМЕТ се класира със служебна победа за следващия етап на игрите.

Община Севлиево припомня, че в средата на декември 2019 г. в спортна зала „Дан Колов“ ще се проведе традиционният Коледен турнир по футбол за ученици от община Севлиево. 

През месец февруари 2020 г. ще се изиграят срещите от общинския етап на ученическите игри по останалите видове спорт – волейбол, баскетбол, шахмат, бадминтон, тенис на маса и лека атлетика. За първа година заявка за участие в дисциплината „лека атлетика“ подадоха ОУ “Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“. Освен тях, участие ще вземат учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Душево и  ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

През последните години Община Севлиево винаги е подкрепяла финансово всички спортни клубове, които развиват дейност тук. Само през 2018 г. за подпомагане на дейността на клубовете Общината предостави общо субсидии в размер на 211 500 лева.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi