Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.01.2020

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ГЛАСУВА ЗА УДЪЛЖАВАНЕТО НА ВЕЛОАЛЕЯТА И ОЩЕ 27 ТОЧКИ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД



ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ГЛАСУВА ЗА УДЪЛЖАВАНЕТО НА ВЕЛОАЛЕЯТА И ОЩЕ 27 ТОЧКИ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД

 

На днешното заседание на Общинския съвет в Севлиево бяха приети още: Стратегията за управление на общинската собственост до 2023 г., Програмата за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост за 2020 г., проекта за изменение на наредбата за определяне на местните данъци на територията на община Севлиево и беше направено изменение в наредбата за обществения ред в община Севлиево.
Приет беше и списък на общинските жилища, съобразно тяхното предназначение през 2020 година. Гласувано беше разпределянето на набраните средства от внесени режийни вноски по Правилника за прилагане на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове.

Одобрено беше изменение и допълнение на Правилник за организацията и дейността на общинско предприятие „Озеленяване и благоустройство” - град Севлиево и изменение на решение за определяне броя на таксиметровите автомобили зна територията на община Севлиево. Бяха определени минимални и максимални цени на таксиметров превоз и по видове тарифи.

След гласуване бе удължен срокът на административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура ВО16КГОР001-2.002 „Енергийна ефективност в периферните райони-2”, проект “Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Севлиево” и срока на запис на заповед за получен аванс в полза на Договарящия орган на обезпечение, гарантиращо авансово плащане по горецитирания проект, одобрен за финансиране от Ръководителя на Управляващия орган на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Допълнено бе Решение на Общинския съвет за одобряване на кандидатстване на Община Севлиево по Процедура ВОСЦЦШКЕ-2.001 - Първа покана за набиране на проектни предложения по резултат 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура“ по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ и беше даден отчет за изпълнение решенията на Общинския съвет от 01.07.2019 г. към дата 31.12.2019 г., включително и неизпълнените решения от предходен отчетен период
Общинските съветници гласуваха за изработване изменение на Общия устройствен план на Община Севлиево и изработване на подробни устройствени планове за промяна предназначението на имоти от землищата на град Севлиево - в село Кръвеник и село Горна Росица.

Дадено бе съгласие за изменение на част от имот от публична общинска в частна общинска собственост в землището на село Горна Росица, свързано със строителството на параклис.

Съветниците одобриха и удължаването на велоалеята - ЕТАП II и ЕТАП III и конкретизиране на трасето извън строителните граници на град Севлиево.
Общинският план за младежта, годишният календарен план на културните изяви, за спортно-туристическата дейност и за развитие на читалищната дейност в община Севлиево за 2020 година също бяха приети единодушно на днешното заседание на общинския съвет.

По предложения, внесени от постоянни комисии, беше попълнен и списъкът на съдебните заседатели за Районен съд - Севлиево (Мандат 2020 г. - 2023 г.) и прекратена дейността на Временната комисия за изготвяне на предложения за съдебни заседатели за Районен съд – Севлиево (Мандат 2020 г. - 2023 г.). В края на заседанието бе попълнен съставът на ПК „Екология и рационално използване на природните ресурси” и ПК „Здравеопазване и социални дейности”.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi