Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.04.2020

АКТУАЛИЗИРАХА УСЛОВИЯТА ЗА ПРИЕМ В „РЕГИОНАЛЕН ХОСПИС“ ЕООД – СТАЦИОНАР ГРАД ДРЯНОВО



АКТУАЛИЗИРАХА УСЛОВИЯТА ЗА ПРИЕМ В „РЕГИОНАЛЕН ХОСПИС“ ЕООД – СТАЦИОНАР ГРАД ДРЯНОВО

 

 

Местният парламент в Севлиево прие предложение за изменение на свое решение от 2014 година, което регламентира правилата за настаняване на лица в „Регионален хоспис“ ЕООД – стационар град Дряново с финансовата помощ на Община Севлиево.

Хосписът е лечебно заведение, което предоставя денонощни грижи за пациенти в тежко здравословно състояние и медико-социални проблеми.

Увеличаването на минималната работна заплата и повишаването издръжката на живот на член от семейството налагат тази промяна, свързана с прага на доходите, който се взема предвид при определяне ползване услугите на хосписа с финансовата подкрепа на Община Севлиево. Състоянието на болните често изисква дълъг период на обгрижване, което близките не могат да осигурят сами или да заплатят пълната такса за обслужване в хосписа.

Досега от финансовата помощ на общината можеха да се възползват болните, при които от средния месечен доход на лицето и неговото семейство (семействата на роднини по права линия до първа степен) за предходните шест месеца се изважда сумата от 480 лв., а остатъкът не трябва да надвишава средномесечно сумата от 560 лв. (издръжка на живот на член от семейството) на човек.

Промяната в тази точка внася пояснението, че при изваждане на сумата от 480 лв., остатъкът не трябва да надвишава средномесечно сумата, необходима за издръжка на живот на член от семейството, определен за годината на кандидатстване.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi