Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.10.2020

СЪС “ЗЛАТНИТЕ БЪЛГАРСКИ ХИТОВЕ” ОТКРИХА СЕВЛИЕВСКИЯ ЕСЕНЕН ПАНАИР



СЪС “ЗЛАТНИТЕ БЪЛГАРСКИ ХИТОВЕ” ОТКРИХА СЕВЛИЕВСКИЯ ЕСЕНЕН ПАНАИР
Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова и Владислав Славов пяха в първия ден от празниците на Севлиево.
 
Началото на панаира е поставено през 1922 г. и е най-значимото събитие за производителите от Северна България. От днес до неделя градът предлага на жителите и гостите си концерти, изложби и конкурси, творчески работилници и изложения на специалитети от тиква, приготвени от местни майстори - готвачи.
От 10:30 ч утре в Дандоловите къщи даваме старт на забавното ателие „Тиквени, цветни фантазии”, което ще завърши с изложба на творбите. Акцент в петъчния ден продължават да бъдат децата, които ще се изявят на сцената на площад „Свобода“ от 17:00 ч. Тази година спектакъла на децата от детските градини ще мине под надслов „Оранжеви звездички“. Пъстри костюми, весели песнички и стихчета, малчуганите ще покажат знания за любимата тиквата.
В 17:30 ч. започва награждаването на участниците в традиционните изложби „Тиква най-най“ и
„Тиквени фантазии“- рисунки и приложно изкуство. Лично кметът на Облщина Севлиево д-р Иван Иванов ще връчи призовете а самите изложби можете да разгледате в Дом на културата „Мара Белчева“.
В петък вечерта на панаирната естрада с бурни аплодисменти ще пострещнем поп дивата Тита. Изпълнителката на “Антилопа“ ще се качи на сцената от 20:00 ч. Час по-рано в петъчния ден отварят вратите си Хаджистояновото училище, градската художествена галерия и Музея на съвременното изкуство, където до полунощ ще се състои “Нощ в музея” и “Нощ в галерията”.
В петък и събота в спортна зала „Дан Колов“, любителите на пернатите ще имат удоволствието да се насладят на изложбата на гълъби и декоративни птици, организирана от „Северно горско предприятие - Севлиево 2010“.
На следващия ден в 11:00 часа на откритата сцена на площад “Свобода” започва пищното “Тиквено парти” с участието на местни състави и гости. То ще бъде гарнирано с есенния аромат на традиционната кулинарна изложба, която определя най-добрите кулинарни творби за сезона. За целта в съботната утрин мастър шеф Андре Токев ще определи кои са най-добрите кулинарни творби и ще връчи наградите на победителите.
От 11:00 до 18:00 часа през целия ден на пешеходната улица “Христо Спиридонов” жителите и гостите на града ще могат да разгледат фермерския базар “ОТ БГ” и да се включат в пътуващия фестивал “Улицата”, а за ценителите на северняшкия край в Дом на културата “Мара Белчева” през целия ден ще върви научната конференция “Северняшки гайтани”.
Целият град ще бъде изпъстрен с работилнички на занаятчии и тиквени кулинарни кътове, с фотоателиета и дизайнерски решения за удобство на публиката.
Празничният ден ще приключи с концерт в 18:30 часа на площад “Свобода” с участието на Певел и Венци, Михаела Маринова, Дара и 4Меджик. От 20:30 часа на панаирната естрада ще пее и Рени.
Неделята подаряваме на децата. От 10:30 те ще имат възможност да се изявяват на сцената, като ще се включат в забавни игри и състезания, ще покажат певчески и танцови способности, ще получат безброй награди.
Кулминацията на празниците е на 14 октомври, когато Севлиево ще чества Деня на града. Програмата включва литургия за света Петка българска от 8:30 часа, тържествена сесия на Общински съвет - Севлиево от 17:00 часа и концерт - спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл “Българе” - 18:00 часа, пл. “Свобода”.
С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ СПОНСОРИТЕ:
„Идеал Стандарт - Видима“ АД; “АББ Пауър Гридс България” ЕООД; „Ядки Детелина“ ЕООД; Бизнес сдружение „Севлиево 21 век”; „Дилмано Дилберо“ АД; „Драго“ ЕООД, „Стелит 1“ ЕООД; “Регионално депо за отпадъци - Севлиево“ ООД; „Бяла“ ЕООД; „Общински пазари – Севлиево“ ЕООД; „Севлиево газ“ – АД; „Нео титан“ ООД; „Станчо Колев“ ЕООД; Магазин “ЗОРА”; „Кауфланд“ БГ; Еконт; Lazarov – food and catering; Виенска сладкарница „Славея“ - Троян; Винарска изба „Ноя“ ЕООД - село Орешак; „Винпром - Троян” АД; "Пепси"; "Болярка" и др.
С МЕДИЙНОТО ПАРТНЬОРСТВО НА:
Радио “Дарик”, Вестник „Росица“, sevlievci.com и Ylicata.com

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi