Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.10.2020

БЕЗ ПЕТЪЧЕН ПАЗАР ДВЕ СЕДМИЦИ ЗАРАДИ COVID-19



БЕЗ ПЕТЪЧЕН ПАЗАР ДВЕ СЕДМИЦИ ЗАРАДИ COVID-19
На днешното си заседание Общинският кризисен щаб обсъди актуалната епидемична обстановка, която бележи тенденция на увеличение на заболелите от коронавирусна инфекция. Към момента 189 граждани от община Севлиево са карантинирани, като 128 от тях са активни случаи с положителен PCR-тест.
Във връзка с това са разгледани всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването № РД-01-626 / 27.10.2020 г. и ангажиментите на органите на местно самоуправление и местна администрация за създадаване на необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки на територията на общината.
Във връзка с организацията на традиционния петъчен пазар на промишлени стоки и на земеделска продукция в района на панаирната площадка е установена обективна невъзможност да се приложат всички мерки, въведени със заповедта на министъра на здравеопазването и заповедта на директора на РЗИ – Габрово. Във връзка с това и поради усложнената епидемиологична обстановка в общината и областта, Общинският кризисен щаб взе решение в дните 30.10.2020 г. и 06.11.2020 г. да не се провеждат петъчните пазари на земеделска продукция и на промишлени стоки (т.н. „битак“) в района на панаирната площадка.
Кооперативния пазар продължава своята дейност при стриктно прилагане на въведените противоепидемични мерки.
Общинският кризисен щаб призовава гражданите да спазват дистанция, да използват лични предпазни средства, да прилагат всички препоръчани противоепидемични мерки, да бъдат отговорни към своето здраве и към здравето на околните.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi