Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.02.2021

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ДА КАНДИДАТСТВА С ПРОЕКТ ЗА СУ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ”



ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ДА КАНДИДАТСТВА С ПРОЕКТ ЗА СУ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

Общинският съвет даде съгласие Община Севлиево да кандидатства за осигуряване на финансиране чрез програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022“ с проект „Реконструкция и обновяване на СУ „Васил Левски“ - Севлиево, въвеждане на иновативни практики за подобряване на средата и създаване на поетапна организация на учебния ден на едносменен режим“.  

Основните цели на проекта са: реконструкция; въвеждане на иновативни практики за възпитание и подобряване на средата чрез прилагане на най-високи стандарти за организация на средата за обучение на открито и закрито; ново технологично обзавеждане и оборудване; енергийна ефективност и устойчивост; прилагане на иновативни образователни практики на базата на надграждане на вече въведените информационни технологии с цел подпомагане на учениците да развият и реализират своя потенциал; осигуряване на подходяща инфраструктура за подобряване на средата на обучение на открито и закрито е от съществена важност в новата пандемична ситуация. 

“Във връзка със значимата роля на училището като образователна институция е особено важно постигнатото да се надгражда и да се реконструира образователната инфраструктура на открито и да се реализират нови образователни практики”, казва в мотивите къв предложението.

СУ „Васил Левски“ е най-голямото училище в областта - 1 046 ученици в начален, прогимназиален и гимназиален етап се обучават от 86 души педагогически специалисти, педагогически съветник, ресурсен учител, специалист на длъжност ресурсен учител и логопед. От 2019 г. училището е включено в списъка на иновативните училища в България, а иновацията „Наука на сцената“ на база методи на преподаване в занимания по интереси, е ориентирана към развитие на природните науки, математика и информационни технологии. 

За успешната дейност на училището подпомага и внедрената през 2017 г. облачна технология за образованието. Училището има собствен домейн, както и профили на всички учители и ученици. След основно образование, училището предлага три профилирани паралелки с интензивно изучаване на чужд език: „Математически“ - с профилиращи предмети: математика, информатика и интензивно изучаване на английски език; „Природни науки“ - с профилиращи предмети: биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда и интензивно изучаване на немски език; „Предприемачески“ - с профилиращи предмети: предприемачество, информационни технологии и интензивно изучаване руски език. 

Учебното заведение разполага със съвременна материално-техническа база - пет компютърни кабинета, модерно обзаведени и оборудвани, езикови кабинети по руски, немски и английски език, кабинет по философия, история и цивилизация, по география и икономика, по математика, кабинет по музика, мултимедиен кабинет. Училището разполага с Актова зала с 240 седящи места, която има съвременна осветителна и озвучителнна техника и мултимедия. В нея се провеждат различни инициативи и събития на училищно, регионално и национално ниво. От 2006 г. училището е съорганизатор и домакин на Националния фестивал „Наука на сцената”. 

СУ „Васил Левски“ има 4 физкултурни салона и функциониращ плувен басейн, който освен за учебни занятия, за тренировки на клуб „Викинг“ се ползва и от севлиевската общност почти целогодишно. В спортната база на училището имат възможност да тренират и деца от спортни клубове в града по график. Всяка година се организира и есенен турнир по стрийтбол на откритите спортни площадки на учебното заведение. 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi