Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.03.2021

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ “ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ” - КОМПОНЕТ 2.



УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ “ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ” - КОМПОНЕТ 2.

Продължава работата по Компонет 3 на проекта

 

 

Одобрени са всички дейности и разходи, извършени по проект №ВG05М90Р001-2.040-0014-С01 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Севлиево“ – Компонент 2, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Проектът, по който бе подобрено качеството на живот на 168 лица с увреждания и възрастни хора, бе изпълняван от 01.10.2019 г. до 01.01.2021 г., като разходите възлизат на 309 205, 33 лв., вместо първоначално предвидените 339 199, 28 лв.

 

Капацитетът на услугата, който бе заложен за изпълнение, от 137 души е достигнат и дори надвишен. В рамките на проектните дейности, интегрирани услуги (до 2 часа на ден) се предоставяха в домашна среда на 168 възрастни хора и лица с различни увреждания от града и селата: Агатово, Богатово, Батошево, Бериево, Сенник, Шумата, Хирево, Добромирка, Душево, Бериево, Крушево и Дамяново.

 

Изпълнени са всички разписани 5 проектни дейности - закупено транспортно средство за мобилна работа, извършен първоначален и последващ подбор на потребители и персонал за предоставяне на интегрираните услуги, предоставени почасови интегрирани здравно-социални услуги за период от 12 месеца, оказана психологическа подкрепа и консултиране на нуждаещите се потребители. Проведени са въвеждащи и надграждащи обучения на персонала. Извършван е мониторинг на качеството на предоставяните услуги по проекта, включително и от Управляващия орган на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

 

След приключване на проектните дейности Община Севлиево отчита изпълнение на основната цел на проекта - надграждане на съществуващи услуги и разработен механизъм на нова социална услуга – патронажна грижа, увеличаване броя на лицата, които ползват социални услуги и подобряване качеството на живот на възрастните хора и лицата с увреждания, чрез създадената мрежа от услуги в домашна среда. Услугата бе предоставяна, съобразно утвърдената от Министерство на здравеопазването „Методика за предоставяне на патронажни грижи по домовете за възрастни хора и хора с увреждания“.

 

Община Севлиево работи и по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Севлиево“ - Компонент 3. Договорът бе сключен през месец април 2020 г. във връзка с необходимостта жителите на община Севлиево, които са в риск или в невъзможност сами да се справят, да получават услуги по закупуване на храна, лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. Проектът има за цел да бъдат подкрепени и защитени лицата, които са застрашени в най-голяма степен, както и тези, които са поставени под карантина за преодоляване на последиците от разпространението на COVID-19.

 

Чрез изпълняваните дейности по подбор и наемане на персонал, закупуване и доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги при спазване на противоепидемичните мерки, осигуряване на лични предпазни средства и дезинфекциращи препарати за асистентите, обслужващи потребителите и извършване на мониторинг на качеството на услугата, се създава мрежа от услуги в домашна среда за получаване на жизненоважни продукти и услуги за населението. 

 

 

Стойността на проекта е 160 500 лв. и първоначално планираният край на дейностите (31.12.2020 г.) бе удължен, като бюджетът на проекта се запази непроменен. Дейностите ще се изпълняват до 15.06.2021 г. Към момента се обслужват 98 потребителя от града и селата. Заявки за услугата се приемат на телефон: 0879 258 424 - Павлина Савчева – организатор дейности.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi