Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.03.2021

На 19-ти и 20-ти април 2021 в гр. Севлиево – зала 200 на Общината, ще се проведе безплатно обучение за строителни фирми



Oбщинските поръчки за строителство са нови бизнес възможности за местните фирми в община Севлиево.

Проект на Тендър Сървис БГ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ за подкрепа на малкия бизнес за успешно участие в обществени поръчки.

Строителните дейности, които се възлагат от община Севлиево всяка година, дават възможност на всички желаещи фирми да сключат договор с публичен възложител, който на практика е техния нов клиент. Особено в кризисни периоди като настоящия, когато сделките в частния сектор са затруднени, договорите с държавни и общински институции могат да компенсират до голяма степен затруднения частен бизнес и да предложат нова посока за развитие.

Факт е, че по-малките фирми често срещат затруднения да разчетат езика на държавната администрация, както и да подготвят и подадат правилно своята оферта. Често за участие в обществени поръчки е необходима специална подготовка и умения, които са различни от тези в частния сектор. Поради тези причини често се подават оферти, които не отговарят на изискванията на Възложителя и неопитен участник бива отстранен, въпреки че на практика той притежава отличен капацитет да изпълни местната поръчка на най-добра цена. Въвеждането на електронната система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП осигурява отлична централизация на целия процес по обявяване и кандидатстване на ОП в една платформа, но често малките фирми трудно боравят с нея и имат нужда от допълнителна подкрепа и разяснения.

На 19-ти и 20-ти април 2021 в гр. Севлиево – зала 200 на Общината, ще се проведе безплатно обучение за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит в тази сфера. В обучението ще бъдат представени строителните поръчки,  възлагани от общината в последните 2 години, както и планираните за 2021 строителни дейности, които предстои да бъдат отворени скоро, така че желаещите фирми да имат достатъчно време да се подготвят за тях. В практическата част ще бъде подробно демонстрирана работата с електронната система ЦАИС-ЕОП и как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея.

Участието е съвсем безплатно благодарение на финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“. Поканени са за участие строителни фирми от Севлиево, Габрово, Трявна, Дряново и другите общини в Габровска област.

*Необходима е предварителна регистрация на office@tender-service.bg или 0894 649 501. Залата разполага само с 20 места, затова не се бавете да заявите участието си. Ако настоящите противоепидемичните мерки бъдат удължени, обучението ще бъде отложено за други дати.

Кои сме ние и защо го правим?

Tender Service BG е компания, която събира и обработва информация за обществени поръчки, търгове и частни конкурси от 12 години в България. Тази информация се филтрира по прецизни критерии и се предоставя на клиенти под формата на две основни business-to-business услуги:

·         Tender Alerts Service – обобщена информация по имейл за актуални обществени поръчки, в които фирмата-клиент може да участвa, и/или

·         Tender Reports Service – анализ на вече реализирани поръчки, който помага на клиента да подготви по-добре своята оферта, като придобие ясна представа за нивото на конкуренцията, изискванията на възложителите, специфики на договорите, които се сключват, тенденции и промени в публичния сектор.

Обучението е част от проект с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ за Насърчаване на малкия местен бизнес за активно участие в общински процедури, провеждани с публични средства в малките населени места. През 2021 ще бъдат проведени 20 практически обучения в малки и средни общини, избрани в цяла България, за фирми които желаят да участват в обществените поръчки, обявени от общината в техния град през 2021. Обученията са насочени основно към строителни фирми (но не само) и ще бъдат безплатни за участниците.

Вижте планираните обучения, програма на обучението и повече за проекта тук.

Подкрепата за Тендър Сървис БГ ЕООД е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Тендър Сървис БГ ЕООД и не отразяват непременно вижданията на Фондация  „Америка за България“ или нейните партньори.



 Програма на обучение Дата на качване: 30.03.2021

 Визия обучение Дата на качване: 30.03.2021

 Визия обучение-2 Дата на качване: 30.03.2021





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi