Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.04.2021

В ЛОВНИДОЛ ЩЕ ИМА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ДЕЯТЕЛЯ ГЕОРГИ НИКОЛОВ ГАЛИЗОВ



В ЛОВНИДОЛ ЩЕ ИМА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ДЕЯТЕЛЯ ГЕОРГИ НИКОЛОВ ГАЛИЗОВ
По предложение на Народно Читалище "Зора-1908" в село Ловнидол на читалищната сграда ще бъде поставена паметна мемориална плоча на заслужилия учител, будител, обществен и културен деятел от селото Георги Гализов.
След завършването на духовна семинария Георги Гализов е назначен за учител в смесената прогимназия "Св. св. Кирил и Методий" в село Ловнидол през 1932 г. От 1941 г. до 1965 г. е неин директор, преподавател по история и география. Той прави Прогимназията образцово училище, получава национални награди и е признат за заслужил учител. Освен отдаденост към учителската професия и ръководството на смесената прогимназия, той се занимава и с обществена дейност. Бил е председател на читалище "Зора" над 10 години, като през целия си живот е бил посветен на изучаването на историята на селото и родовете в него.
Идейният проект за паметна плоча предвижда да е от черен гранит, с размери 800 х 1500 мм и дебелина 3 мм, която след изработването ще бъде монтирана на западната фасада на читалищната сграда, симетрично на съществуващата вече паметна плоча на загиналите за свободата на България.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi