Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.04.2021

ПРИЕХА ОТЧЕТА НА ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПРЕЗ 2020 Г.



ПРИЕХА ОТЧЕТА НА ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПРЕЗ 2020 Г.
Въпреки трудностите за целия сектор в резултат на пандемията и налаганите противоепидемични мерки, Община Севлиево положи извънредни усилия за изпълнение на Програмата за развитие на туризма през 2020 г., с участието на неправителствените организации и бизнеса, заети в сферата на културата и туризма, на местно ниво.
През изминалата година по отношение на приоритет "Добро управление чрез обучение и квалификация на персонала" са осъществени участия в специализирани обучения и срещи за обмяна на опит между експерти „Туризъм“ на общините Севлиево, Габрово и Трявна за съгласуване на дейности за реклама и маркетинг на региона и обсъждане на детайли относно тяхното реализиране. Поради противоепидемичните мерки, предприети за овладяване на разпространението на Ковид-19, организирането на регионални форуми и семинари беше изключително ограничено.
По отношение повишаване на качеството на туристическия продукт и обогатяване чрез алтернативни форми на туризъм, са извършени дейности за популяризиране на основния туристически продукт на региона, съвместно с общините Габрово, Трявна и Севлиево. Изработена е обща туристическа карта на общините, която ще се постави в центъра на всеки от градовете. Въпреки, че имаше отменени събития, в рамките на възможностите бяха организирани чествания, културни събития и фестивали. Проведени бяха: София филм фест - 23-25 юли; Празници на Севлиево; Празник на тиквата; Традиционен есенен панаир - 9-11 октомври.
Продължи и работата по развитие на туристическите атракции, вкл. по проектното предложение за Ревитализация на археологически парк „Антична и средновековна крепост „Хоталич“ - визуализация на археологически обекти, изграждане на информационен център с интерактивен музей на открито и закрито. Бяха проведени редица туристически мероприятия - пешеходни, екскурзионни летувания водни и велопоходи с различни маршрути в страната.
По отношение подобряването на туристическата инфраструктура беше извършена рехабилитация и маркиране на различни туристически маршрути. Ремонтирани бяха ключови пътища и улици, сред които Севлиево - Крушево - Младен - яз. „Александър Стамболийски“ - 18,8 км, ул „Цар Симеон Велики“, ул. „Росица“ и ул. „Стара планина“ в Севлиево, финансирани от Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Продължава рехабилитация и реконструкция на ул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Росица“ и ул. „Стара планина“, а също и на ул. „Марин Попов“ - до кръстовището с ул. „Н. Д. Петков“, ул. „Опълченска“, ул. „Княз Александър I Батенберг“, ул. „Иван К. Устабашиев“, ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Стоян Бъчваров“, ул. „Стара планина“ - от кръстовището на ул. „Н.Д.Петков“ до края на регулацията на града.
Във връзка с реализирането на ефективен маркетинг, реклама и информационен обмен Община Севлиево се е рекламирала основно чрез визуални материали във връзка с Празника на тиквата, а също и тематично - разработен е туристически материал на тема „Религиозен туризъм в община Севлиево“, който Министерството на туризма ще включи в своята кампания за промотиране на дестинация България на вътрешния пазар.
Има множество публикации и излъчвания в туристически издания и рубрики на национални медии. Подготвен е и рекламен материал за пътен атлас „Домино“, а събитията, реализирани на територията на община Севлиево, са отразени в редица национални и местни медии.
В Информационен туристически център Севлиево целогодишно се предоставя информация за места за настаняване, заведения за хранене, културно-исторически обекти и събития на територията на общината. Разпространяват се брошури и сувенири. Функционира и фейсбук страница на центъра, в която редовно се публикуват материали с културен и информационен характер. На общинския интернет портал е обособена и се поддържа страница за туризъм, която предлага подробна информация за всички културно-исторически обекти и музеи и галерии на територията на общината. В раздел „Новини“ и на фейсбук страницата на община Севлиево редовно се публикува актуална информация за всички интересни събития.
 
 
 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi