Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.05.2021

КМЕТЪТ: ГОЛЕМИЯТ ИЗПИТ ЗА ЕВРОПА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ!



КМЕТЪТ: ГОЛЕМИЯТ ИЗПИТ ЗА ЕВРОПА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ!
Днес Европа празнува деня на своето единство, а България отбелязва празника за 14-ти път като страна-член на голямото европейско семейство.
В контекста на изминалата тежка година, си струва да обърнем поглед назад към 9 май 1950 г., когато Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение, чиято цел е да възстанови континента след разрушителните войни и последвалата тежка икономическа криза. На практика тогава Европа поема по пътя на мира, загърбвайки разрушението като принцип за досегашен икономически растеж.
"Обединяването на прозиводството на въглища и стомана ще промени съдбата на регионите, отдадени дълго време на производството на оръжия, на които те самите най-често бяха жертви“, се казва в декларацията, според която "общите интереси, които са задължителни за създаването на обща икономическа система, могат да бъдат зрънцето, от което да се роди по-широка и дълбока общност между страни, дълго време противопоставяли се една на друга чрез кръвопролитно разделение".
Днес повече от всякога става ясно, че Европа има нужда от ново споразумение, което да очертае бъдещето в условията на следващата технологична революция, основана на нови суровини, нови технологии и потребности.
След последвалата пандемия и очакваната тежка икономическа криза, от всички европейски държави се очаква нов цивилизационен избор - с реални общовалидни ценности, реална солидарност и гарантирани права, с взаимно зачитане на историята и културата на всяка една нация, на всеки един европеец.
Големият изпит за европейските народи тепърва предстои и искрено вярвам, че уроците са научени!
ЧЕСТИТ ДЕН НА ЕВРОПА!
Д-р Иван Иванов
Кмет на Община Севлиево

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi