Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.05.2021

СЕМЕЕН ФЕСТИВАЛ ПОДАРЯВА ОБЩИНАТА ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО



СЕМЕЕН ФЕСТИВАЛ ПОДАРЯВА ОБЩИНАТА ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО
На 29 май от 16:00 до 21:00 часа на площад „Свобода“, по случай 1 юни - празникът, който винаги ни усмихва и докосва сърцата на хората от всички възрасти, Община Севлиево кани малки и големи на семейния фестивал „Четирите стихии.
Съботният ден ще премине под знака на четирите стихии – въздух, огън, земя и вода, които са в основата на идейната концепция на фестивала, иницииран от Фондация „От БГ.
Организаторите подготвят образователни работилници, конкурсна програма, сценични изяви и артистични изпълнения. В програмата ще вземат участие деца от детски градини и училища в града. Те ще творят и ще се забавляват, като едновременно с това ще имат възможност да научат много нови неща, свързани с жизненоважните елементи на планетата Земя. Ръцете им ще се докоснат до даровете на природата, а умовете и сърцата им ще сътворят красиви светове, пълни с любов.
В творческите ателиета всеки гост на фестивала ще може да се превърне в участник - да извае предмет от глина, да рисува с вода, да омеси хляб, да посее билка, да майстори, да изработи или нарисува хвърчило, да сглоби къщичка за птици и други творчески предизвикателства.
Всички ателиета ще бъдат безплатни, а изработеното в тях остава за участника. Четири големи награди (по една за всяка стихия) ще осигурят организаторите от Община Севлиево и спомоществователите на фестивала: „Идеал Стандарт – Видима“ за водата, „Севлиево Газ“ – за огъня, „М-Прес“ – за земята и „Обществен дарителски фонд - Габрово“ – за въздуха. Специално жури ще оцени работата на участниците в конкурсната програма, а публиката няма да скучае дори за миг, защото откритата сцена ще посрещне десетки изпълнители не само от Севлиево.
Фестивалът е истинско семейно забавление, което увлича всички с творческия си дух, но наред с това той утвърждава стойностите на неформалното образование, сплотява общността и носи реални ползи за физическото здраве, тъй като акцентира върху здравословния начин на живот.
„Четирите стихии“ гостува в Севлиево за първи път и ще донесе даровете на природата чрез творчество, вдъхновение и предизвикателства.
Не забравяйте да запазите датата 29 май 2021 г. в календара си - така няма да пропуснете събитието, което обещава да ви влюби в себе си! 





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi