Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.06.2021

СЕМЕЕН ФЕСТИВАЛ ЗАРАДВА ДЕЦАТА ЗА 1 ЮНИ



СЕМЕЕН ФЕСТИВАЛ ЗАРАДВА ДЕЦАТА ЗА 1 ЮНИ
За първи път в Севлиево се вихриха „Четирите стихии“
С много предизвикателства, настроение и вдъхновение отбелязаха в аванс празника на детето - 1 юни, в град Севлиево. На 29-ти май, от 16 до 21 часа, Община Севлиево подари на всички севлиевски деца истинско приключение в света на „Четирите Стихии“.
Семейният фестивал „Четирите Стихии“ гостува за първи път в града, като представи пъстър спектър от творчески ателиета, посветени на огъня, въздуха, земята и водата. В конкурсната програма на фестивала участваха деца от детски градини и училища в общината, които рисуваха, пяха и танцуваха, като чрез изкуството малките жители на Севлиево отправиха своите послания за един по-чист и красив свят.
В категорията, свързана с елемента „вода“, бе отличена ДГ „Радост“. Наградата бе осигурена от фирма „Идеал Стандарт - Видима“ АД, която подари безконтактен смесител за вода - последен модел от производството на компанията.
В категорията, свързана с елемента „огън“, фирмата, която осигурява топлина в домовете ни - „Севлиево Газ“ АД, предостави наградата „Пътуване във времето“ на малките участници от ДГ „Щастливо детство“. „Пътуване във времето“ е образователна екскурзия, която дава възможност на децата, участвали в проекта, да посетят различни музеи и важни исторически места в Габровски регион, а опознавайки националната история, да запалят и запазят в себе си искрата на любовта към българския дух и корен.
Наградата за елемента „въздух“ бе осигурена от „Обществен дарителски фонд“, Габрово и „Гората.БГ“. На отличената в тази категория ДГ „Слънце“ те предоставиха ваучер за закупуване на сто дръвчета, които да бъдат засадени на подходящо място, както и хвърчила и други занимателни игри за времето, което децата прекарват на открито.
Наградата в категорията, свързана с елемента „земя“, по безапелационен начин грабнаха възпитаниците на СУ „Васил Левски“. Те получиха ваучер от книжарница „M-прес“.
Специалната награда на организаторите на събитието - фондация „ОТ БГ“, бе връчена на учениците от ОУ „Христо Ботев“ - с. Добромирка. Те получиха забавни и образователни книги, игри и лакомства. Отличието им бе присъдено за тяхното звездно представяне с арт инсталация, посветена на четирите стихии - въздух, вода, огън и земя, както и за изработените от тях късметчета, свързани с различните зодиакални знаци, които подаряваха на всеки, посетил техния кът.
Така със своите проекти и с участието си във фестивала, децата на Севлиево доказаха, че могат да бъдат истинско вдъхновение и да дарят надежда, че има кой да се грижи и да обича нашата майка - Природата.
И изненадите не свършиха дотук. Фестивалът продължи с богата музикална програма, балонено шоу, рисуване с вода, месене на хляб, работа с глина, изработване на хвърчила и какво ли още не. Малки и големи посяха семенца на лековити билки, направиха си ароматни торбички за сладки сънища и още, и още, и още...
 
Над четиринадесет бяха творческите ателиета и кътовете за придобиване на различни умения, като разбира се всичко беше безплатно - кой каквото си измайстореше заедно с мама, тати или баба, си го вземаше за вкъщи.
За най-малките имаше басейнче, където трябваше да ловят рибки (те не бяха живи!), и за всеки успешен улов организаторите бяха предвидили бонбони за почерпка.
 
За всички участниците на сцената имаше захарни петлета, весели маски, гривни от мъниста, които децата си направиха сами, избирайки любими цветове и форми.
А на сцената на фестивала блеснаха талантливите звезди от НЧ „Развитие“, Детски Комплекс „Йовко Йовков“, Вокална група „Децата на Севлиево“, „Upstream Voices“, и много индивидуални изпълнители. Публиката се включи в латинопарти с Васи и имаше възможност да се наслади на цирково изкуство с въртене на обръчи и на други предизвикателства, свързани със земните стихии.
Голямата цел на събитието - всички посетители, творейки, да се докоснат до земята, водата, въздуха, и огъня, бе постигната!
А екипът от Община Севлиево пожелава на всички малки и големи да са много здрави и да се грижат за детето в себе си, което вярва, мечтае и сбъдва със сърцето си, защото само тогава светът е истински цветен и вълшебен!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi