Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.08.2021

ИНТЕРАКТИВНО ПРОСТРАНСТВО НА КЛУБА НА РОДИТЕЛЯ ЗАРАБОТИ В МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР



ИНТЕРАКТИВНО ПРОСТРАНСТВО НА КЛУБА НА РОДИТЕЛЯ ЗАРАБОТИ В МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР

Ново интерактивно пространство на Клуба на родителя – помощен орган към МКБППМН към Община Севлиево, заработи в сградата на Младежкия център. През последните години Младежкият център и Местната комисия реализират редица инициативи, свързани с превенцията на поведението на младите хора в града ни.

Обхватът на дейността на центъра са младежи (13-29 г.) и от създаването му до сега, вече 17 години, първите доброволци вече са и родители. Търсейки начин да се справят с възникнали проблеми, те се обръщат към работещите в Младежкия център, а така възниква естествено нуждата от място, в което да получават информация, да се срещат с различни специалисти, да бъдат обучени за реакция в различни ситуации, т.е. Клуб на родителя.

Интерактивното пространство е оформено така, че да може се приспособява за различни дейности, гъвкаво е, за да могат тези дейности да се извършват лесно. Мебелите и оборудването са многофункционални, така че да се адаптират според нуждите на участниците в различните събития.

„Бойното кръщение“ на новото пространство бе в четвъртък вечерта, когато се проведе семинарът на тема „Подкрепа на родителската роля“. Лектор бе образователният психолог от Велико Търново Марияна Георгиева. Тя започна присъстващите родители със стиловете родителство, кои са добрите страни и кои – не, кои могат да бъдат коригирани. Интересно поднесени бяха темите за ролите в семейството, както и за стиловете на възпитание на децата.

От Клуба на родителя и Младежкия център приканват родителите, които имат притеснения относно отглеждане на децата си – да задават своите въпроси във фейсбук страницата на Клуба, като те ще станат основа за следващите семинари в новото интерактивно пространство.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi