Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

19.08.2021

НОВ СТАДИОН И КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ В ШУМАТА ЗА ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА



НОВ СТАДИОН И КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ В ШУМАТА ЗА ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА

 

Навръх Голяма Богородица, 15 август т. г., жители и гости на село Шумата се събраха на общоселски празник. С много настроение малки и големи дойдоха на откриването на новия стадион за минифутбол и граничещото с него волейболно игрище. Отец Йонко от с. Сенник го освети, благослови и курбана за здраве, раздаден на присъстващите.

 

Повече за новият неголям стадион, но строен с мерак, ни разказа кметът на селото Байкал Тодоров: Мястото зад кметството в с. Шумата, от доста декари, било обрасло поне от 30 години като джунгла и почти непроходимо. Хората започнали да го почистват, отначало с брадви и подръчни сечива, но после получили голяма подкрепа от Община Севлиево и някои общински съветници. Включила се техника и десетина декара били облагородени. Там, с помощта на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, заместничката му Невяна Тодорова, общинските съветници д-р Явора Памукчиев, Трифон Трифонов и др. стадионът бил готов.

 

В тържествената част с приветствено слово към съселяните си се включи Стефан Тодоров. За повече уважение и взаимопомощ, добри помисли и дела, за повече грижа и опазване на общоселското имущество, призова той, а кметът допълни, че това е разковничето на добрия живот в селата. Нямаме кражби, нямаме вандали, хората в село Шумата живеят спокойно, бяха думите му.

 

За доброто настроение на празнуващите се погрижи духов оркестър от село Градница, а 200 лева за курбана дари и тази година от земеделския производител Светослав Дичевски.

 

Сборът на Шумата обикновено е на Димитровден, 26 октомври, но пандемията от Ковид не позволила миналата година провеждането му. Затова кметът предложил тази година да се повеселят на Голяма Богородица. А живот и здраве – на Димитровден, ако няма ограничения, ще си направят празника пак. (Вестник "Росица")






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi