Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.08.2021

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЗАСЕДАВА УТРЕ ПО 26 ТОЧКИ В ДНЕВНИЯ РЕД



ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЗАСЕДАВА УТРЕ ПО 26 ТОЧКИ В ДНЕВНИЯ РЕД
Едно от предложенията на кмета д-р Иван Иванов е с част от натрупаните средства по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците (ЗУО), в размер до 170 000 лв., да бъдат закупени нови съдове за битови отпадъци, които да заменят част от старите и амортизирани контейнери, разположени на територията на цялата община.
Това става възможно с приетите изменения и допълнения в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, в сила от януари тази година, и конкретно в параграф 58 от него, е предвидено месечните обезпечения и отчисления за 2020 г. и по чл. 60, ал. 2, т. 1 и т. 2 и чл. 64. ал 1 от ЗУО за периода 1 март – 31 декември 2020 г. да остават по сметка на общината, която ги е събрала, и се разходват по решение на ОбС чрез вътрешни компенсирани промени.
Закупуването на новите съдове за смет ще допринесе за по-ефективно изпълнение на задълженията на кмета, разписани в ЗУО, по почистването на уличните платна, площадите, алеите, парковете и другите територии на населените места, предназначени за обществено ползване, и на общинските пътища от отпадъци на пътя, пътните съоръжения, обслужващи зони, крайпътните обслужващи комплекси и т.н.
Припомняме, че допълнителна специализирана техника за поддържане на чистотата в града – миячна машина и самосвал с кран, бе закупена от Община Севлиево, с решение на Общинския съвет от края на февруари т.г. През 2020 г. по същия член бе закупена и водоноска за миене на улици и открити пространства.
Сред останалите точки в дневния ред са предложения до Министерството на образованието и науката за включване на училища и бази на ДГ "Мечо Пух" в Списъка на средищни детски градини и училища за новата учебна година. Освен това общински училища ще бъдат включени в списъка на защитените детски градини и защитените училища за 2022 г., в това число и части от ДГ „Мечо пух”, с. Петко Славейков.
Ще се подложи на гласуване и маломерна паралелка в ПГ „Марин Попов“.
По няколко точки ще се коментира допълнение на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2021 г. Общинският съвет ще дискутира и предоставянето на управлението на ВиК системи и съоръжения, въведени в експлоатация след изготвяне на Окончателен протокол за разпределение на собствеността на активите на ВиК системи и съоръжения между държавата и Община Севлиево на основание чл.19,ал.1, т.4, б. „а” и т. 5 от Закона за водите(обн. ДВ бр.67 от 27 юли 1999г., изм. и доп. ДВ бр.17 от 26 февруари 2021г.).
Има и предложение от постоянната комисия по „Бюджет, финанси и стопански дейности“ за избиране на одитор за 2021 г. на общинската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” ЕООД.
Заседанието е насрочено за 14:ОО часа на 31 август 2О21 г.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi