Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.08.2021

ОБЩИНАТА ПОДМЕНЯ СТАРИТЕ СЪДОВЕ ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ В ГРАДА И СЕЛАТА



ОБЩИНАТА ПОДМЕНЯ СТАРИТЕ СЪДОВЕ ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ В ГРАДА И СЕЛАТА

Общинският съвет одобри предложението част от натрупаните средства по чл. 60, ал. 2, т. 1 и 2, както и чл. 64, ал. 1 от Закон за управление на отпадъците за 2020 г. в размер на 170 000 лв. да бъдат изразходвани за нови контейнери.

 

Това става възможно след изменение в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, даващо право заложените, но неизразходвани средства в рамките на годината по двете пера, да остават по сметката на общината, която ги е събрала, както и да се разходват по решение на общинския съвет чрез вътрешни компенсирани промени.

 

Закупуването на новите съдове за смет ще допринесе за по–ефективно изпълнение на задълженията, разписани в Закона за управление на отпадъците и Допълнителните разпоредби на Закона за пътищата - почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване, на отпадъците от общинските пътища, земното платно, пътните съоръжения, обслужващите зони, крайпътните обслужващи комплекси и др. 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi