Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.08.2021

ПГ "МАРИН ПОПОВ" СТАРТИРА УЧЕБНАТА ГОДИНА С МАЛОМЕРНА ПАРАЛЕЛКА



ПГ "МАРИН ПОПОВ" СТАРТИРА УЧЕБНАТА ГОДИНА С МАЛОМЕРНА ПАРАЛЕЛКА
По предложение на кмета д-р Иван Иванов, Общинският съвет реши да се запази професията "Монтьор на селскостопанска техника"
Съгласно новия Държавен план-прием след завършено основно образование по професии и специалности за ПГ „Марин Попов“, две паралелки по професия „Монтьор на селскостопанска техника”, специалност „Механизация на селското стопанство” и професия „Спедитор-логистик“, специалност „Спедиция, транспортна и складова логистика“ с разширено изучаване на английски език, ще започнат новата учебна година с по-малко ученици. Втората е вече защитена, тъй като става дума за професия с очакван недостиг на пазара на труда.
След приключване на третия етап на записване на ученици, броят на записаните ученици в VIII клас с професия „Монтьор на селскостопанска техника”, специалност „Механизация на селското стопанство” е 11, което е под норматива за минимален брой ученици, регламентиран в приложенето към Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.
След постъпилото предложение от директора на ПГ „Марин Попов“ Нели Петрова, началникът на РУО – Габрово разпореди да се формира маломерна паралелка за учебната 2021/2022 г., а днес Общинският съвет на Севлиево утвърди заповедта.
Съгласно графика на дейностите по приемане на ученици в държавни и общински училища за учебната 2021/2022 г., попълването на незаетите места след трето класиране и записване е в срок до 10 септември. В община Севлиево има ученици, които ще положат поправителни изпити в VII клас и при успешен резултата, ще имат право да бъдат записани в горепосочената паралелка.
Мотивът за запазването на паралелката е, че "запазването ѝ е важно за обезпечаване с квалифицирани кадри на бизнеса в община Севлиево. Обучението на учениците ще бъде финансирано в рамките на средствата по единни разходни стандарти за издръжка от бюджета на професионалната гимназия.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi