Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

03.09.2021

ПРЕБРОЯВАНЕ 2021 ЗАПОЧВА СЛЕД БРОЕНИ ДНИ!



През 2021 г. предстои преброяване на населението и жилищния фонд във всички  държави - членки на Европейския съюз. Най-голямото статистическо изследване ще събере и предостави качествена и съпоставима информация за броя, демографската структура и социално-икономическите характеристики на населението, от една страна, а от друга - за характеристиките на сградния фонд и за жилищните условия на домакинствата в страната.

Данните от преброяването се използват в процеса на вземане на решения и при разпределяне на финансиране в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и други. Те са в основата на разработването на национални и регионални политики, което превръща преброяването в общонационална задача.

            Преброяване 2021 ще се състои между 7 септември и 3 октомври 2021 г.

            Електронното преброяване започва в 0.00 часа на 7 септември и ще продължи до 24.00 часа на 17 септември. Всеки човек, живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителната карта на www.census2021.bg .  Попълването на картата е бързо и лесно - необходими са само компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН и валиден електронен адрес.

            Може да се запознаете предварително с преброителната карта на следния адрес: https://census2021.bg/wp-content/uploads/2021/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf .

 

Преброяване 2021 ще остане в историята като:

  • първото преброяване, при което жилищните сгради са регистрирани с електронни устройства;
  • първото след въвеждане на изискванията за личните данни – общия регламент на ЕС и Закона за защита на личните данни;
  • последното, надяваме се, в което се използват преброителни карти на хартия и преброяване от преброител.

При последното преброяване на населението и жилищния фонд през 2011 година, Габровска област беше сред водещите области в Република България с най-много преброени по електронен път граждани.

За допълнителна информация или съдействие по време на Преброяване 2021 гражданите от област Габрово  може да се обаждат на  телефон 02 9078430.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi