Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

03.09.2021

СТАРТИРА "ПРЕБРОЯВАНЕ'2021", МОЖЕТЕ ДА СЕ ПРЕБРОИТЕ ЕЛЕКТРОННО



СТАРТИРА "ПРЕБРОЯВАНЕ
През 2021 г. предстои преброяване на населението и жилищния фонд във всички държави - членки на Европейския съюз. Най-голямото статистическо изследване ще събере и предостави качествена и съпоставима информация за броя, демографската структура и социално-икономическите характеристики на населението, от една страна, а от друга - за характеристиките на сградния фонд и за жилищните условия на домакинствата в страната.
Данните от преброяването се използват в процеса на вземане на решения и при разпределяне на финансиране в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и други. Те са в основата на разработването на национални и регионални политики, което превръща преброяването в общонационална задача.
Преброяване 2021 ще се състои между 7 септември и 3 октомври 2021 г.
В 0:00 часа на 7 септември започва електронното преброяване, което ще продължи до 24:00 часа на 17 септември. Всеки човек, живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителната карта на www.census2021.bg.
Попълването на картата е бързо и лесно - необходими са само компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН и валиден електронен адрес. Може да се запознаете предварително с преброителната карта на следния адрес: https://census2021.bg/…/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf .
В Габровска област "Преброяване'2021" е организирано от областна и четири общински преброителни комисии. За участие като преброители, контрольори и придружители са проверени и одобрени 600 граждани от областта. До 3 септември 2021 г. преминаха обученията им във всички общински градове, получени са преброителните материали – преброителни карти и инструкции.
На всички, преминали обученията, са раздадени служебни карти, маски и дезинфектанти. Преброители и контрольори са запознати с изискванията и препоръките на Министерството на здравеопазването и на Националния статистически институт за работа в извънредна епидемична обстановка, свързана с COVID-19.
"Преброяване'2021" ще остане в историята като първото преброяване, при което жилищните сгради са регистрирани с електронни устройства; първото след въвеждане на изискванията за личните данни – общия регламент на ЕС и Закона за защита на личните данни; последното, в което се използват преброителни карти на хартия и преброяване от преброител.
Припомняме, че при последното преброяване на населението и жилищния фонд през 2011 г., Габровска област беше в челната тройка с най-много преброени по електронен път граждани. За допълнителна информация или съдействие по време на електронното или с преброител "Преброяване'2021" гражданите от областта може да ползват телефон 02 9078430.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi