Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

12.09.2021

Д-Р ПЛАМЕН ЦЕКОВ: НЯМАМЕ НИТО ЕДИН ФАТАЛЕН ИЗХОД ПРИ ВАКСИНИРАНИТЕ!



Д-Р ПЛАМЕН ЦЕКОВ: НЯМАМЕ НИТО ЕДИН ФАТАЛЕН ИЗХОД ПРИ ВАКСИНИРАНИТЕ!
В МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" в момента се лекуват 37 души, като петима са в реанимация. Заболеваемостта се задържа на високо плато за втора седмица. Има лека тенденция към спад, но е още рано да бъдем оптимисти за края на четвъртата вълна", коментира управителят на севлевската болница д-р Пламен Цеков.
“Ваксинираните понасят много по-леко вируса и от практиката мога да кажа, че до момента няма починали ваксинирани в нашата болница", категоричен е управителят. По думите му “в случаите на заболели ваксинирани, обикновено става дума за заразяване в прозореца около ваксинирането, когато тестовете все още не отчитат вируса”.
В МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" имаме всичко необходимо, за да продължим да се грижим адекватно за пациентите си и по време на тази вълна - медикаменти, консумативи и апаратура. Към момента няма и недостиг на персонал, тъй като по-голямата част от екипа вече са преболедували и имат изграден имунитет, а останалите са ваксинирани.
"Засега се справяме без напрежение с потока пациенти и се надявам с общи усилия да успеем да предотвратим евентуална по-тежка ситуация", коментира управителят на лечебното заведение. Той апелира към севлевци да се ваксинират при първа възможност (при личните си лекари или в специализираните заведения, където има разкрити кабинети и разнообразие от ваксини) и беше категоричен, че ваксинацията намалява драстично риска от тежко протичане на заболяването или от фатален изход.
В заключение д-р Цеков изрази надежда, че хората ще спазват стриктно и противоепидемичните мерки, за да се избегне опасността от ново покачване на броя заболели, което неминуемо би довело до още по-тежки мерки.
Към днешна дата с доказана диагноза са 200 човека - 57 от тях са настанени в различни болници в областта, а 143 са на домашно лечение. От налото на пандемията до днес битката с вируса изгубиха 105 севлиевци.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi