Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.09.2021

ОЩЕ ТРИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ЗАПОЧВА ДА САНИРА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПО ПРОГРАМАТА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ



ОЩЕ ТРИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ЗАПОЧВА ДА САНИРА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПО ПРОГРАМАТА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
ОЩЕ ТРИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ЗАПОЧВА ДА САНИРА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПО ПРОГРАМАТА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Кметът д-р Иван Иванов даде официален старт на дейностите днес

Още три жилищни блока ще бъдат санирани по проекта на Община Севлиево „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Севлиево, на адрес: ул. „Стара планина“ №129, ул. „Хаджи Димитър“ №2 и ул.“Раковска“ №3.

Начало на строителните дейности постави днес кметът д-р Иван Иванов на официална церемония на ул. „Стара планина“ №129. Малко преди това в зала 200 на Общината екипът по изпълнение на проекта, с ръководител зам.-кмета Невена Тодорова, разясни целите и очакваните резултати, след като санирането приключи.

Събитието уважиха и Румяна Дъчева – секретар на община Севлиево, гл. архитект на община Севлиево Пламен Пенев, инж. Николай Миндалов – представител на строителя „Еко Традекс Груп”, Ирена Бойновска и Пенчо Койчев – експерти в Областен информационен център – Габрово. Присъстваха и екипът за управление на проекта, общински съветници, служители на Общинската администрация, домоуправители на жилищните сгради, граждани.

Молитва и водосвет за успешно завършване на строителните дейности отслужи отец Стилиян. Той нарече да има „здраве и успех във всяко едно начинание“.

„Особено ми е приятно днес да бъдем заедно тук, за да поставим началото на изпълнението на този проект, който вие от доста време очаквате“, каза д-р Иванов. Той посочи, че ползите са много. Основните са, че се удължават експлоатационните характеристики на сградите и през зимата ще се усети разлика в сметките за отопление. „Мога да ви поздравя, че бяхте от първите, които успяхте да си проведете събранията, да заявите желание за участие в тези проекти, тъй като това се случва благодарение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., без никакво финансиране за ваша сметка. Вие сте от щастливците, защото вероятно в следващите години подобни проекти и програми ще се осъществяват с частично съфинансиране от собствениците“, посочи кметът и благодари на екипа от Община Севлиево, който работи по проекта, за да бъде той одобрен и стартиран. Д-р Иван Иванов призова хората да бъдат търпеливи към строителите. „Общувайте с тях, накрая резултатът е добър и ще видите ползите“, категоричен бе кметът.

Изпълнението на проекта ще допринесе за подобряване на жизнената среда на 147 домакинства и ще подобри експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите. В съответствие с хоризонталните политики на ЕС, проектът ще допринесе до изпълнение на политиките на местно и национално ниво в областта на рационално използване на енергийните ресурси и опазване на околната среда. В сградите ще се постави топло и хидроизолация на покрива, включително и водоотвеждане, топлоизолация на външните стени, мазилка и боядисване. Ще се смени външната дограма, ще се изгради мълниезащита и достъпна среда за хора с увреждания.

Проектът е на стойност 1 482 259.06 лв., от които 1 259 920.21 лв. европейско и 222 338.85 лв. национално съфинансиране.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi