Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.10.2021

ПРОЕКТ „ТОПЪЛ ОБЯД В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО“



ПРОЕКТ „ТОПЪЛ ОБЯД В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО“

  

Проект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Севлиево“

В Община Севлиево продължава предоставянето на услугата „Топъл обяд“, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014 – 2020, която е резултат от инициативата на Европейската комисия за  преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU. В условията на извънредната пандемична ситуация, предоставянето на топъл обяд се оказа в голяма степен значима помощ, тъй като чрез нея се реализира възможността най-бедните и уязвими хора да продължават да имат храна, от една страна и от друга, да могат да я получат и в дома си, когато противоепидемичните мерки налагат това. В края на месец септември Община Севлиево подписа второ удължаване на Договор № BG05FMOP001-5.001-0123-C02, като времето за изпълнение на дейностите се удължава до 10.12.2021 г.

 

70 лица от града и 15 села, от които Богатово, Батошево, Бериево, Градница, Дамяново, Добромирка,  Кормянско, Крушево, Младен, Малки Вършец, Петко Славейков и други получават ежедневно две ястия и хляб и поне веднъж седмично десерт в своя дом. Всички потребители на услугата, могат да получат и съпътстваща подкрепа, която е съобразена с актуалните противоепидемични мерки и индивидуалните нужди. Тя включва индивидуално консултиране за:

  • възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на общината, включително и такива, финансирани от ЕСФ;
  • ползването на административни общински услуги, съдействие за осигуряване на временен подслон на бездомните лица, за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги, за управление на семейния бюджет, за здравословно и балансирано хранене, консултиране за изискванията, свързани с въведените  противоепидемични мерки и др.
  • други форми на индивидуална подкрепа, съдействие, консултиране, реализирани в отговор на конкретно установени нужди и проблеми на представителите на целевите групи с цел преодоляване на последствията продължителната социална изолация.

Към края на деветия месец от реализирането на проекта 83 лица са получили подкрепа чрез осигуряване на топъл обяд в своя дом.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi