Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.11.2021

БЕЗ ПРОМЯНА ОСТАВА ТАКСА "БИТОВИ ОТПАДЪЦИ" ПРЕЗ 2022 Г.



БЕЗ ПРОМЯНА ОСТАВА ТАКСА "БИТОВИ ОТПАДЪЦИ" ПРЕЗ 2022 Г.

И през 2022 г. жителите на Севлиевска община ще плащат такса "битови отпадъци" в размер на 3.51 промила - точно толкова, колкото е и през тази година. Това решиха общинските съветници на редовното си заседание във вторник. 

Независимо от това, на заседанието си общинските съветници подкрепиха завишението в план-сметката за разходите за сметосъбирането и сметоизвозването, както и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване. Затова нейните нови параметри бяха подложени на дебат и на гласуване в Общинския съвет.

Увеличените разходи за сметосъбиране и сметоизвозване ще бъдат компенсирани с  намалените средствата за закупуване на нови съдове. С решение на ОбС от края на август т. г. бе прието нови контейнери да се осигурят чрез ползване на част от натрупаните средства по чл. 60, ал. 2, т. 1 и 2 и чл. 64, ал. 1 от Закон за управление на отпадъците за 2020 г.

Тези изменения на план-сметка за разходите по сметосъбирането и сметоизвозването, обезвреждането на битовите отпадъци и чистотата на териториите за обществено ползване за 2022 г., няма да наложат промяна на сега действащия годишен размер на такса "битови отпадъци" на територията на община Севлиево, приет с решение на ОбС от декември 2019 г.

На база на тези мотиви, общинските съветници одобриха план-сметката, която възлиза на 3 088 550 лева. 5 000 от тях са предвидени за осигуряване на съдове за съхраняване на битовите отпадъци, 1 812 430 – за събиране, включително - разделно, на битовите отпадъци и транспортирането им до депата или други инсталации и съоръжения за третирането им, 1 014 445 лева – за проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци или други инсталации или съоръжения за обезвреждане, рециклиране и оползотворяване на битови отпадъци, включително отчисленията по чл. 60 и 64 от Закона за управление на отпадъците, а 256 675 лева ще бъдат използвани за почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване. (Вестник "Росица")






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi