Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.10.2021

ОБЩИНАТА ТЪРСИ ПРОЕКТАНТ ЗА ПАРК "ЧЕРНИЧКИТЕ"



„Проектиране на парк „Черничките“ е името на обществената поръчка,, обявена наскоро от Община Севлиево. Прогнозната стойност на поръчката е 58 333 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е не по-дълъг от 60 календарни дни.

Парк “Черничките” е разположен на брега на река Росица. Той е обичан от севлиевци заради вековните си дървета и прекрасните възможности за отдих. В него има изградена алейна мрежа, тревни площи с насаждения от дървесни видове и декоративни храсти, две детски площадки, фитнес площадка, зони за отдих, велоалея, байкпарк, чешмичка с питейна вода, паметник. Там е и сградата на детско-юношеската футболна школа с нейните тренировъчни игрища. Според изискванията на Община Севлиево, проектът трябва да съдържа отделни части, сред които са: архитектура; ВиК; електро; геодезия; паркоустройство и благоустройство; противопожарна безопасност; проект за безопасност и здраве; план за управление на строителни отпадъци, както и подробна количествено-стойностна сметка. Но преди започване на работа трябва да се извърши пълно геодезическо заснемане на парка, включително заснемане на съществуващите дървесни видове, да се изготви оценка на съществуващата дървесна и храстовидна растителност от ландшафтен архитект, да се изготви дендрологичен проект за дървесната, храстова и цветна растителност, включително посадъчен проект. С проекта трябва да се даде цялостно решение на прилежащия терен на парка, в съответствие със задължителните показатели и с оглед формирането на екологична и естетически издържана среда.

Проектът за реконструкция и модернизация на парковото пространство следва да предвиди запазване в основни линии на съществуващото решение на алейната мрежа, като е допустимо да се предложат и някой промени по предложение на проектанта, с оглед осъвременяване на решението. Покритието на алейната мрежа, по преценка на изпълнителя, ще бъде от асфалт (вибропресовани плочи или друго покритие), като бъде изработен проект с детайли. Ще се предвиди оформяне на зелените площи, а проектното предложение ще предложи цялостна система за разполагане на градински пейки за почивка. Освен това ще се извърши заснемане на съществуващата на обекта кабелна мрежа, а в зависимост от проектното решение ще се проектира нова площадкова кабелна ел. мрежа за районно осветление, като се запази съществуващата, която е годна за експлоатация и отговаря на техническите изисквания. В проекта трябва да се предвиди ел. захранване за информационни табели и сигнализация, да се извърши проучване и да се изготви ситуация на съществуващата площадкова и канализационна мрежа, ще се осигури отводняване на алейната мрежа и изграждане на поливна система, с оглед осигуряване на поливането и поддържане на зелените площи. Проектантът ще трябва да предвиди още реконструкция на детската площадка, разположена в северната част на имота, като се предвиди обогатяването й със съоръжения за деца от 2 до 12 години и съоръжения за деца в неравностойно положение. Ще бъде изградена и нова площадка с комбинирана въжена система за деца над 5 години, която да включва катерене, балансиране, скачане, общуване, ролеви игри, катерене. Тя трябва да отговаря на изискванията за изграждане със свободен достъп, без инструктори. Паметникът на загиналите за свободата следва да се запази, като се потърси ново решение на пространството и подходите към него.

Проектът трябва да предложи техническо решение за заустване на повъхностни води. Ще се обособи и нов вход в югоизточната част на парка, с което да се осигури достъп до детско-юношеската школа и прилежащите игрища.

Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие изтича в 23:59 часа на 15 ноември.

 
 





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi