Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.01.2022

ПРИЕХА ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И РАЗПОРЕЖДАНЕ С ИМОТИ - ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ЗА 2022 Г.



ПРИЕХА ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И РАЗПОРЕЖДАНЕ С ИМОТИ - ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ЗА 2022 Г.
Общинският съвет прие годишната Програма за управление и разпореждане с имотите ​- ​общинска собственост. Програмата е важен елемент от бюджета на Община Севлиево и средствата, постъпили в резултат на нейното изпълнение, формират съществена част от собствените приходи на Общината. Документът подлежи на актуализиране през годината.
​Приемането на ​​този документ още през януари​ дава възможност на Община Севлиево да продължи да работи ритмично до приемането на бюджета за 2022 г., което ще стане след няколко месеца, защото приемането на държавния бюджет се бави.
Очакваните приходи​ по Програмата​, свързани с придобиването, управлението и разпореждането с имоти - общинска собственост са 900 000 лв. - от наеми, 200 000 лв. - от разпореждане с имоти и 30 000 лв. - приходи от концесии.
През 2022 г. Общината има възможност да даде под наем 30 помещения и части от помещения, 20 жилища, 24 обекта за лекарски и стоматологични кабинети в населените места, земеделска земя по действащи 195 договора. Предстои сключване на 236 договора за наем на полски пътища за стопанската 2021/2022 г. и 134 договора за наем на имоти от общинския поземлен фонд, попадащи в масиви за ползване. Планират се приходи и от 15 договора за отдадени под наем терени за поставяне на преместваеми обекти, павилиони и 27 рекламни съоръжения, 95 договора и разрешителни за отдадени под наем терени за поставяне на преместваеми обекти – кафеавтомати, маси за открито сервиране и други обекти за търговия. Изборът на оператор на язовирна стена за възлагане стопанисването, поддръжката и експлоатацията на язовири, чрез предоставянето им под наем също ще донесе приходи по 26 договора и др.
30 на сто от постъпленията от наем на общинско имущество и от аренда на общински земеделски земи ще се използват за изпълнение на дейности от местно значение в съответното населено място, освен ако Общински съвет - Севлиево не реши друго.
Предвижда се и продажбата на земеделски земи, на имоти в града и други населени места в общината, на идеални части от имоти при прекратяване на собственост, на земя - частна общинска собственост на собственици на законно построени сгради, реализирали право на строеж и др., от което също ще има постъпления в бюджета.
24 са имотите с учредено безвъзмездно право на ползване, от които се очакват приходи. Постъпления ще има и от концесиите на язовирите „Идилево”, „Балък бунар”, „Под селото”, „Стублата”, „Малауча” и „Широка долчина".
Чрез отчуждаване ще бъдат придобити имоти за разширението на „ГРОБИЩЕН ПАРК“ в Севлиево и на селищно образувание Хоталич – местност „Крушевски баир“.
Като обекти от първостепенно значение в Програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост са включени: общински пътища; улици от първостепенната улична мрежа; депа и други съоръжения за третиране на отпадъци; гробищни паркове; ВиК мрежите и съоръженията за питейно битово водоснабдяване, отвеждане и пречистване на водите, които отговарят на критериите за публична общинска собственост по чл.19 от Закона за водите; обекти, включени в краткосрочната инвестиционна програма, средносрочната инвестиционна програма и дългосрочната инвестиционна програма към одобрения регионален генерален план за обособената територия на „Бяла“ ЕООД – гр. Севлиево; санитарно охранителни зони пояс І и водоизточниците за питейно – битово водоснабдяване в общината, които се учредяват при условията и по реда на Наредба № 3/16.10.2000 г. – на условията и реда за проучване, проектиране, утвърждаване и експлоатация на СОЗ около водоизточниците и съоръженията за питейно битово водоснабдяване и около водоизточниците на минерални води, използвани за лечебни, профилактични, питейни и хигиенни нужди; защитните диги и съоръженията и системите за укрепване на речните легла в границите на населените места; язовири – публична общинска собственост; велосипедна алея в зоната на крайградски отдих с трасе през парк „Черничките“, общински път „Габровско шосе“ и южната крайречна зона на р​ека​ Росица.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi