Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

03.03.2022

КМЕТЪТ: ДА БЛАГОДАРИМ ЗА ПРИВИЛЕГИЯТА, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ!



Днес е ден за лидерство, но и ден за единство! Ден за памет, но и ден за прошка! Ден, в който празнуваме свободата си, но и скланяме глава в памет на хилядите знайни и незнайни герои, загинали в името на майка България!
 
Такава е нашата орисия на тази останала ни педя свещена земя - тук радостта води за ръка болката, даровете свише - идват със саможертвата, а безсмъртието - с предателство… Но духът ни се калява в дни на изпитание, мъдростта се трупа като най-ценно имане и се предава на поколенията, за да помнят, за да знаят, за да са готови да платят утре цената на това, за което мечтаят!
 
И тази изстрадана мъдрост е вкоренена дълбоко в земята българска, която пази костите на героите ни. Тя тече във вените на децата и внуците ни. Тя е неразбираема за дошлите отвън, защото не може да се преведе на нито един език. Тя често е в мълчанието ни, в търпението ни, в куража, с който живеем кротко ден след ден, защото „да живееш, значи да се бориш - робът за свобода, а свободният - за съвършенство“.
 
Да притихнем в себе си, да благодарим за привилегията, че сме българи и да призовем силата на предците си, за да пребъде Отечеството!
 
Честит национален празник!
 
 
Д-р Иван Иванов
Кмет на Община Севлиево

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi