Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

08.03.2022

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ И ЛЕЧЕНИЕ ЗА БЕЖАНЦИТЕ В ТРИ МЕДИЦИНСКИ ЗАВЕДЕНИЯ В СЕВЛИЕВО



"До момента няма постъпили за лечение в севлиевската болница МБАЛ "Д-р Стойчо Христов", но сме в готовност да окажем безплатна болнична помощ на бягащите от войната в Украйна. Създали сме необходимата организация!", съобщи управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.
 
От началото на конфликта в Украйна пет човека са потърсили помощ в "Медицински център - 1 - Севлиево", като и петимата са били в добро здравословно състояние", научаваме от управителя д-р Младен Пенчев. Екипът на лечебното заведение извършва безплатни медицински прегледи, апаратни и химио-лабораторни изследвания, бързи антигенни тестове и каквото е необходимо. Прегледаните са жени и деца на различна възраст.
 
"Посттравматичният шок е водещ в състоянието на бежанците от Украйна. Ето защо и Държавната психиатрична болница се включва в хуманитарната кауза за извършване на прегледи с цел по-бързото им възстановяване от преживяното", коментира директорът на ДПБ - Севлиево д-р Сюзан Садъкова.
 
Всичко това се прави както с оглед подпомагането на бедстващите хора, така и за да се гарантира сигурността и неразпространение на опасни заболявания на територията на общината.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi