Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

06.04.2022

След множество писма от общината и сигнали на кметовете на населени места - започва ремонт на моста в Кръвеник



След множество писма от общината и сигнали на кметовете на населени места - започва ремонт на моста в Кръвеник

На 7 април стартира ремонтът на моста над река Стара река в село Кръвеник. Мостът е при 7-ми км на път III-6072 кв. " Острец-Кръвеник – Батошево. След десетки писма от страна на общинската администрация в Севлиево и жалби от жители в населените места, след многократно отлагане от АПИ, утре най-накрая ремонтът започва.
 
Каменният мост с дължина 6 метра, е издигнат в началото на миналия век. Съоръжението е в окаяно състояние и поради това е лимитирано прекосяването на моторни транспортни средства над 3,5 т.
Отклоняването на движението беше предприето в края на декември 2021 г., но заради тежките зимни условия, ремонтът беше отложен за 2О22 г.
 
Сега се очаква мостът да бъде подсилен на устоите на оборудването, да се възстанови основата на свода от каменна зидария и да се реновира компрометираната стоманобетонна стена.
 
На 5-метров участък от третокласния път върху моста ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и ще бъдат монтирани нови мантинели, и парапети. За осъществяване на ремонта ще бъде лимитирано придвижването на всички моторни транспортни средства в двете направления по третокласния път в село Кръвеник.
 
Трафикът ще минава по следните обходни направления: Пътуващите по път III-6072 по направлението Априлци-Севлиево ще бъдат отклонявани по общинския път, който минава през махала Табашка, след което ще се връщат на третокласния път.
 
Шофьорите, които пътуват от Севлиево към Априлци, ще минават по обособеното обходно трасе в село Кръвеник и ще се връщат на път III-6072. Предвижда се ремонтните действия да завършат до 10 юни.
Изпълнител е пътноподдържащото сдружение на републиканските пътища в област Габрово - ДЗЗД „ Консорциум Габрово 19-24 “.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi