Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.04.2022

Най- добрите в Национално състезание по приложна електроника “Мога и зная как”



Най- добрите в Национално състезание по приложна електроника “Мога и зная как”

Първо място завоюваха Мартин Антонов, 10 А клас, и Мартин Кинев, 9 Г клас, от Професионална гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в националния кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как”, включено в календара на МОН за провеждане на състезания по професии.
В Националното състезание през 2022 година се включиха отбори от 50 професионални гимназии от цялата страна, разделени в три региона. Съгласно регламента в националния кръг се състезават отборите класирали се на първите две места във всеки от трите региона. Организацията и провеждането се осъществяват от МОН, регионалните управления на образованието (РУО), представители на търговска верига ЕЛИМЕКС, директори на училища, учители, преподаващи по професиите „Техник на компютърни системи” и „Техник на електронна техника”.
Учениците от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” гр. Севлиево се представиха на много високо ниво в училищния и в регионалния кръг и в двете възрастови групи. Отлично овладяните знания и компетентности изведоха отборът от първа възрастова група /9-10 клас/ до Национален кръг. В него възпитаниците на ПГМЕТ премериха знания и умения с връстниците си от Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов”, ПГ по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ гр. Кърджали, Професионална техническа гимназия гр. Варна, Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ гр. Търговище, Професионална гимназия по електроника и енергетика гр. Банско.
Състезанието премина на два етапа: решаване на тест от 30 въпроса и изпълнение на практическа задача общо за 70 минути, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема. Изключително трудна бе втората част, която изискваше състезателите Мартин Деянов Антонов – 10а клас и Мартин Петров Кинев – 9 г клас, сами да подбират елементната база. Показаните резултати доказаха, че учениците притежават както знания и умения по професионална подготовка, така и компетентности за екипност, съвместна работа, споделяне на отговорност.
Участниците в състезанието получиха грамоти и парични награди от търговска верига ЕЛИМЕКС. Ръководството на Технически университет – гр. Варна връчи сертификати и удостоверения за прием в специалност по избор на двамата състезатели. Техният ръководител инж. Веска Николова бе отличена с грамота и плакет за принос в професионалното образование.

 





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi