Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.07.2022

Емоции, адреналин и спортни умения в домашните “Битки в парка”



Емоции, адреналин и спортни умения в домашните “Битки в парка”

С много адреналин, зрелище за публиката и изключителни спортни умения приключи домашното състезание по колоездене – “Битки в парка”, с участието на колоездачи от цалата страна. В истински екстрийм байк фест се превърна надпреварата на модерното трасе в парк “Черничките”. Битките – DIRT JUMP и PUMP TRACK, бяха включени в календара на Федерацията по колоездене.

В DYRT JUMP участниците преминаха по предварително изградени препятствия, със скокове с попивки с различна големина и форма. В тази дисциплина всеки извършва различни трикове и оценката идва от жури, което преценява трудността и качеството на изпълнението.

В PUMP TRACK участниците преминаха по съоръжение с изкуствено изградени виражи, сменящи посоката си и с различна височина и радиус. Тази дисциплина привлече повече състезатели, като имаше участници от София, Варна, Бургас и Плевен. За най-малките – деца до 9 години, регламентът включваше 2 обиколки. На 1 място се класира Николай Мичев, следван от Георги Тамахкяров и Вокил Георгиев. С обиколка повече трябваше да карат по-големите – юноши 10-14 год. В трите обиколки най-добър беше Тодор Тодоров, пред Велизар Ботев и Николай Недялков.

Батковците 15-17 год, демонстрираха уменията си в четири обиколки на трасето. Най-добър се оказа Калоян Василев, след него останаха Светослав Събев и Алекс Лефковиц. Очаквано, националният шампион при мъжете Стивиан Гатев, от клуба на домакините, стана победител в групата мъже 17+. Той даде най-добро време в петте обиколки, като остави зад себе си Атанас Атанасов и Даниел Йорданов.

Не по-малко атрактивни бяха дамите в състезанието. В трите обиколки Надежда Недялкова и Даяна Маринова, и двете от клуб “Хоталич”, заеха първо и второ място, трета се нареди Стефани Тодорова.
В DIRT JUMP, при децата до 12 г, най-добре се представи Максим Мустафов, а втори и трети се класираха Михаил Димитров и Константин Николов. При юношите 12-14 год на първото място застана Йордан Кашлакев, пред Илия Илиев и Боян Анчев. В групата на 15-16-годишните Алекс Лепковиц бе най-добър, като остави зад себе си Петър Трайков и Симеон Камбуров. При мъже 17-17+ на първо място се класира Даниел Йорданов, втори се нареди Марио Парушев, а трети – Дейвид Иванов. При жените в тази дисциплина първа и втора се наредиха представителките на домакините Даяна Маринова и Надежда Недялкова.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi