Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.08.2022

СТАРТЪТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА - АКЦЕНТ В СЕСИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ УТРЕ



СТАРТЪТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА - АКЦЕНТ В СЕСИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ УТРЕ
На редовното си заседание Общинският съвет ще разгледа общо 30 предложения

Сесията на Общинския съвет започва с предложение за приемане на наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на община Севлиево. Общинските съветници ще решават и дали да изпратят предложение до Министерството на образованието и науката за включване на части от ДГ „Мечо пух” в село Петко Славейков в Списъка на средищни детски градини и училища в Република България през 2023 г., а също и за включване на части от същата детска градина в Списъка на защитените детски градини и защитените училища за 2023 г.
Ще бъде утвърдена и мрежата от общински училища, детски градини, и център за подкрепа за личностно развитие на територията на община Севлиево за учебната 2022/2023 г., а също и транспортната схема на пътуващите деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Сред останалите предложения в дневния ред е актуализацията на поименния списък и разчет за финансиране на капиталови разходи; на средствата за работна заплата в делегираната от държавата дейност „Общинска администрация” и функция „Здравеопазване”, а също и приемане на общинска програма за намляване на риска от бедствия.

Ще бъде подложен на гласуване и отчетът за изпълнение на решенията на Общинския съвет (мандат 2019-2023 г.) за периода от 01.01.2022 г. до 31.07.2022 г., включително и неизпълнените решения от предходен отчетен период.

Сред предложенията са още: установяване на партньорски отношения и сътрудничество между Община Севлиево и Община Кепез в Република Турция; допълнителна целева финансова помощ на СКХУ „АЛФА” и СК по самбо и джудо „Раковски”; провеждане на конкурс за възлагане на управлението на „БЯЛА” ЕООД, ЕИК 817022393; допълване на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2022 г. и др
 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi